Sikeres alsóházi nyitány, majd gyengébb folytatás után szombat este Zalaegerszegen igyekszünk javítani a mérlegünkön.

A ZTE elleni két alapszakaszmeccset a mindenkori vendégcsapat nyerte meg, mindkét alkalommal nagy izgalmak között ért véget a találkozó. November 5-én 84–83-re diadalmaskodtunk a zalaiak otthonában, majd február 12-én a kék-fehérek 78–76-ra nyertek a Continental Arénában. Az első találkozó óta nagyban változott a Zalaegerszeg kerete, az utóbbi összecsapás óta a mi csapatunknál volt játékoscsere.

A hazaiak remek formában várják a mérkőzést, hiszen az alsóházi mezőnyben egyedüliként mindkét középszakaszbeli meccsüket megnyerték: a Paksot 87–81-re múlták felül hazai pályán, szerdán pedig 79–60-ra győztek Pécsen.

Az alapszakaszban 12 meccsen lépett pályára Quenton De Cosey, aki már akkor is csapata legeredményesebb játékosa volt, a középszakasz eddigi két találkozóján pedig szintet lépett, 26 pontot és 5 lepattanót átlagol. Mögötte eloszlanak a pontok a légiósok között: Jordan Barnett 13 pontot (és 8.5 lepattanót), Jonathan Holton 12.5, Derrick Wilson 11, míg Deondre Parks 8.5 pontot tett eddig a közösbe meccsenként.

A középszakaszban négy magyar kosarasuk játszott meghatározó perceket, a legtöbbet a fiatal Takács Martin, aki elsősorban védekezésben remekel, egyébként Révész Ádám (4 pont), Németh Ákos (4) és Horti Bálint (3.5) között ugyancsak megoszlanak a pontok.

A legutóbbi egymás elleni meccsünkön alulmaradtunk lepattanózásban (27–36; a ZTE 17-et szedett támadó oldalon), amit nem szabad újra megengedni, valamint jóval kevesebb hibával kell játszanunk, mint a Paks ellen.

TIPPMIX NB I/A, Középszakasz, alsóház, 3. forduló
Zalakerámia ZTE KK – Hübner Nyíregyháza BS
Szombat, 18.00
MindigTV

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap