Az alsóházi középszakasz igen feszült minden csapat számára, hiszen az itt szereplő négy csapat azért küzd, hogy elkerülje a kiesést. Az idegőrlő menetelésben nagy lendületet adhatnak az olyan győzelmek, mint a múlt szombati, zalaegerszegi diadal.

Mint ismert, csapatunk egy-két percet leszámítva hátrányban volt az első három negyedben, a negyedik játékrészben aztán kitűnően védekezett, ami jó ritmust adott a támadásoknak. A mieink ebben a tíz percben két rontott mezőnydobás mellett tizenegyszer a gyűrűbe találtak, ebből ötből hárompontos alapozta meg a nagy fordítást, s végül a 87–82-es győzelmet.

– Az első három negyedben futottunk az eredmény után, de végig meccsben voltunk, hiszen amikor jobban ellépett a ZTE, akkor is visszajöttünk – emlékezett vissza Bazsó Brúnó.A negyedik negyedben összeállt a védekezésünk, ennek köszönhetően támadásban is könnyebb kosarakat szereztünk, valamint kintről is betaláltunk, és meg tudtunk nyerni a mérkőzést. Nem változtattunk különösebben a negyedik játékrész előtt, csak tettük a dolgunkat, jobban kommunikáltunk védekezésben, labdákat szereztünk és nem engedtük egy-egyezni az ellenfelet.

Brúnónak kulcsszerepe volt a fordításban, két nagyon fontos hárompontost süllyesztett el az utolsó percekben, összességében tíz pontig jutott és három labdaszerzést jegyzett.

Mindig próbáltok hozzátenni a játékhoz, ahol lehet. Most kijött rám két dobás, szerencsére be tudtam dobni, de ez egy igazi csapatgyőzelem volt – tette hozzá játékosunk.

Az egerszegi győzelem után sem nyugodhatunk meg, pénteken már Pécsen folytatjuk szereplésünket. Nehezíti feladatunkat, hogy a PVSK a héten edzőt váltott: a csapatot idáig irányító Andrija Csirics helyére a horvát Drazen Brajkovic érkezett.

– Nem lesz könnyű dolgunk, de igyekszünk a negyedik negyedben nyújtott teljesítményt átmenteni az egész meccsre, akkor sikerrel járhatunk Pécsen. Az edzőcsere különböző dolgokat hozhat ki a csapatból, általában pozitívan sül el a váltás, ez esetben is arra számítok, hogy nagy energiával fog játszani az ellenfelünk. Ez azonban nem változtat a célunkon, nyerni akarunk Pécsen és elkerülni a playoutot.

TIPPMIX NB I/A
Középszakasz, alsóház, 4. forduló
Pécsi VSK-VEOLIA–Hübner Nyíregyháza BS
Péntek, 18.00
Stream: Mindig TV

Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország