Pénteki ellenfelünkről egészen friss emlékeink lehetnek, hiszen április 9-én a Pécs ellen kezdtük meg az alsóházi középszakaszt. A Nyíregyházán játszott találkozó az alapszakaszban rendezett két meccshez hasonlóan rendkívül szorosan alakult, ezúttal azonban mi győztünk 78–73-ra. A mieinknél Al’Lonzo Coleman (15 pont, 9 lepattanó, 3 labdaszerzés, 30 VAL) és C. J. Bryce (24 pont, 9 lepattanó, 28 VAL) emelkedett ki, de sokat hozzátett a sikerhez Nigel Johnson (14 pont, 9 kiharcolt fault) és Rytis Pipiras (10 pont, 7 lepattanó) is. A vendégek legjobbja Tomiszlav Ivosev (16 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz) volt, valamint Veljko Brkics (19 pont, 7 lepattanó), és Samajae Haynes-Jones (16 pont) is veszélyesen játszott.

Noha az említett találkozót nemrég rendezték, mégis előfordulhat, hogy egészen más PVSK-val találkozunk pénteken, ugyanis a baranyai klub kedden edzőt váltott. Adrija Csirics (aki decemberben Dragan Alekszicstől vette át a pozíciót) helyére a horvát Drazen Brajkovic érkezett. A 61 éves szakember dolgozott Grúziában és Szlovákiában, hazájában férfi, női és utánpótlás vonalon is tevékenykedett. A pécsiek honlapja szerint Brajkovic az utóbbi néhány évben nem vállalt vezetőedzői munkát, az NBA-re készülő fiatal horvát játékosok egyéni felkészítésére fókuszált.

A Pécs még nem nyert meccset a középszakaszban, így az utolsó helyre csúszott. A már említett nyíregyházi találkozó után 79–60-ra kikaptak otthon a Zalaegerszegtől, múlt hétvégén pedig Pakson szenvedtek 82–66-os vereséget. A középszakasz három meccsén Haynes-Jones, Ivosev és Brkics volt a húzóemberük, valamint a fiatal center, Meleg Gergő is felnőtt a légiósok mellé, 9.7 pont mellett 4.3 lepattanót átlagol idáig.

Az esetleges pécsi győzelemmel újabb lépést tehetnénk a bennmaradás felé, sőt, adott esetben már szombaton biztossá válhatna a helyzetünk. Ehhez a mi sikerünk mellett az kell, hogy a ZTE győzzön Pakson. Ebben az esetben eldőlne, hogy a PVSK és az Atomerőmű sem érhet utol minket, azaz elkerülnénk a play-outot.

Ez viszont egyelőre csak feltételezés, a legfontosabb, hogy pénteken győztesen hagyjuk el a parkettet!

TIPPMIX NB I/A, középszakasz, alsóház, 4. forduló
Pécsi VSK-VEOLIA – Hübner Nyíregyháza BS
Péntek, 18.00
Stream: Mindig TV

Fotó: Löffler Péter / Dunántúli Napló