Csapatunk számára a lehető legjobban alakult az alsóházi középszakasz, hiszen a negyedik fordulóban biztossá vált a bennmaradásunk. Szerdán felszabadultan játszhatunk Pakson, ugyanakkor semmiképpen sem vehetjük félvállról a mérkőzést, már csak azért sem, mert a hazaiak minden bizonnyal nagyon motiváltak lesznek, az Atomerőmű ugyanis azért küzd, hogy pályaelőnyből kezdhesse a Pécs ellen rendezendő play-outot.

Mint ismert, a mieink idáig egy vereség mellett háromszor nyertek, épp a tolnaiak elleni hazai mérkőzés rondít bele a sorba némiképp. Az Atom a nyíregyházi meccs mellett otthon megverte a Pécset, a Zalaegerszegtől azonban mindkétszer kikapott.

Legjobb játékosuk Eilingsfeld János, aki 19.3-as pontátlaggal az alsóházi mezőny harmadik legeredményesebb kosárlabdázója, 9.8-cal első a lepattanó kategóriában, 26.3-mal második VAL-ban. A csapatban őt követi a 19 pontos Shaquille Keith, aki eltiltás miatt csak három mérkőzésen vett részt eddig, és meg kell említeni az alapszakaszban nyújtott teljesítményét megközelítő Deshon Taylort is, aki 12.5 pontot átlagol. Másik négy légiósuk felemásan teljesít idáig. Magyar játékosok közül Kovács Ákos játszik még meghatározó szerepet, fiatalként pedig Frank Áron kapja a legtöbb lehetőséget.

Ha már statisztikák, érdemes a mi játékosainkat is megemlíteni, ugyanis van kikre büszkének lennünk! C. J. Bryce az eddigi négy találkozón elképesztő teljesítményt nyújtott, pontban (23.5) és VAL-ban (31.75) is első, lepattanóban (9.5) második. Nigel Johnson a hatodik legeredményesebb játékos 17.25-ös pontátlaggal, gólpasszban holtversenyben harmadik (4). Al’Lonzo Coleman VAL-ban feljött a hatodik helyre (21.75), többek között a kiváló lepattanózásának (6.5) és labdaszerzéseinek köszönhetően, amiben 2.25-ös átlaggal vezeti a mezőnyt. Pattanózásban Manny Suárez is iparkodik (5.5), Bazsó Brúnó pedig labdaszerzésben (1.5) van ott a legjobbak között.

Bízzunk benne, hogy a hátralévő két fordulóban is jó teljesítményeknek tapsolhatunk!

TIPPMIX NB I/A, középszakasz, alsóház, 5. forduló
Atomerőmű SE–Hübner Nyíregyháza BS
Szerda, 18.00
Stream: Mindig TV