A múlt hétvégén megrendezett Sitku Ernő Emléktorna a tavalyinál is rangosabb volt, hiszen immáron négy élvonalbeli gárda vett részt rajta. Mint ismert, az első meccsen magabiztosan győztük le a Budapesti Honvéd SE-t, a döntőben viszont nem bírtunk a Szolnoki Olajbányásszal.

– Amíg a Honvéd friss volt, addig jól dobott, illetve néhány esetben figyelmetlenek voltunk, ami nem fér bele – értékelte a tornán játszott meccseket Pethő Ákos vezetőedző. – Támadólepattanókat engedtünk az elején, abban van hiányérzetem, de később sok jó teljesítménnyel, összességében magabiztosan megnyertük a mérkőzést. A második meccsen elkövettük azt a hibát, hogy engedtük a Szolnokot ritmusba jönni és olyanokból kaptunk kosarakat, amire felhívtuk a figyelmet. Az első negyedben főleg védekezésben voltak hibáink, ami sajnos rányomta bélyegét a mérkőzésre. Fiatalok vagyunk, nagyobb energiával kell kezdeni. A második félidőben nem volt ritmusunk, próbáltunk támadásban nagyobb energiát beletenni, ez átcsapott görcsösségbe, viszont amint jól védekeztünk és járattuk a labdát, megélénkült a meccs és tízen belülre jöttünk. Öröm volt nézni, hogy ritmust váltottunk és fel tudtunk állni, de hozzá kell tenni, hogy a Szolnok jó csapat és ezt lereagálta.

– Egy ilyen fiatal csapatnál benne van a hullámzás a játékban. Amikor a hullám tetején vagyunk, annak örülünk, viszont a hullám nem lehet ilyen mély, mint a döntőben. Sok pozitívumot láttam, de a negatívumok felett sem hunyhatunk szemet. Összességében csapat- és egyéni szinten is sok tanulsággal szolgált a torna, jól szolgálta a felkészülésünket – tette hozzá a tréner.

Csapatunknak múlt héten is szinte napról napra kellett alkalmazkodnia a változásokhoz. Egy héttel a torna előtt érkezett meg Marek Dolezaj, Jaycee Hillsman viszont sérülés miatt kidőlt, két nappal a Honvéd-meccset megelőzően pedig becsatlakozott a munkába egy próbajátékos, Jordan Williams.

– Sok mozgás volt a keretben az utóbbi másfél héten, emiatt nem voltunk összeszokottak – mondta a vezetőedző. – Hillsmannel még a héten nem akarunk kockáztatni, viszont aki nagyobb szerepet kap, arról ki kell derülni, mit tud hozzátenni a csapathoz. Vannak még olyan posztok, amin van kérdőjel.

Csapatunk a hétre két felkészülési mérkőzést szervezett a DEAC-cal. A szerdai találkozót itthon játsszuk 18 órakor, a meccset követően pedig szurkolóinknak is lehetőséget biztosítunk arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a vezetőségnek.