Most már tényleg nem kell sokat várni: pénteken megkezdjük bajnoki szereplésünket. Mint ismert, nyáron a vezetőségnek, a szakmai stábnak és a játékosoknak is volt dolga bőven, ebben az időszakban lehetett megalapozni, hogy sikeres legyen az egymást követő második évünk az élvonalban. Magyar játékosok cserélődése mellett öt új külföldivel vágunk neki az idénynek.

A felkészülés nem volt zökkenőmentes, hiszen kényszerből légióst kellett cserélnünk, volt, aki később csatlakozott be a munkába, sérülés is sújtotta a csapatot, ám megtettünk mindent, hogy a lehető legjobb formában vágjunk neki a szezonnak.

– Valóban akadtak nehézségeink, ami abban nehezítette meg a munkát, hogy valamikor szerkezetben sem voltunk meg, olyan embereknek kell olyan poszton játszani, amin a bajnokságban valószínűleg nem fognak – értékelte a mögöttünk hagyott heteket Pethő Ákos vezetőedzőnk. – Próbajátékos érkezett, akinek dönteni kellett a sorsáról, voltak sérülések is, közben viszont készültünk, hiszen közeledett a bajnoki rajt.

– Összességében időben kezdtük a felkészülést, ám kevés olyan edzés volt, amin mindenki rendelkezésre állt – tette hozzá. – Ebből a szempontból van egy kis hiányérzetem, de a pályán látottakkal elégedett vagyok. A csapat befektetett energiája és hozzáállása remek volt. A játékosok nem kerestek kifogást, ha nem voltak ideálisak a körülmények, akkor is szépen dolgoztak és a játékra fókuszáltak. A felkészülési mérkőzéseken sok pozitívumot láttam, és a hibákra is rámutattak a meccsek. Tudjuk, min kell még dolgoznunk.

A csapat átlagéletkora 24 év alatt van, ebből adódóan lendületes játéka lehet, ám bizonyos esetekben a rutintalanság is kiütközhet.

– Szeretnénk gyors kosárlabdát játszani – válaszolt a tréner arra, milyen stílusú játék várható a csapattól. – Ez az elején sok hibával fog járni, mivel sok új játékosunk van, lehet, hogy valakinek ki kell lépnie a komfortzónából és gyorsabban játszani, mint korábban. Fontos lesz, hogy kontrolláljuk az eladott labdákat, főleg az elején, amíg nem szokunk össze. A gyors játékhoz kellenek a lepattanók. A képességeink megvannak a jó lepattanózáshoz, dolgozni kell még rajta, hogy ez kijöjjön. Fiatal csapat vagyunk, amire jellemző a nagy ingadozás, ez látszik edzéseken is: nagyon jó szakasz után nagyon mélyre tudunk kerülni. Ezen a stábnak és a játékosoknak is dolgozni kell. Egyébként a keretünk stílusából adódóan képesek leszünk látványos játékra. Arra törekszünk tehát, hogy a közönségünket is kiszolgálva nyerjünk meg minél több mérkőzést.

Csapatunk célja a biztos bennmaradás, de szeretnénk legalább az előző szezonban elért 11. helyen végezni. Ehhez az első lépést pénteken tehetjük meg a Kecskemét a vendégeként.

Játékoskeret
Maradt:
Bazsó Brúnó, Kiss Benedek, Mokánszki Máté, Szobi Dániel, Vaskó György, Végső Bálint.
Érkezett: Marek Dolezaj (szlovák), Fazekas Csaba, Harrison Henderson (amerikai), Jaycee Hillsman (amerikai), Kass Balázs, Mokánszki Milán (utánpótlásból felkerült), Darius Perry (amerikai), Tóth Gergő, Jordan Williams (brit).

Fotó: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország