Két idegenbeli vereség után szerda este az első hazai mérkőzésünket játszottuk. A feladat nem volt egyszerű, a két forduló után veretlen, listavezető Szolnoki Olajbányászt fogadtuk.

Az első öt percben helyén volt a védekezésünk, ám Jaycee Hillsmanen kívül a csapatunkból nem sokan találták meg a módját, hogyan szerezzenek kosarat. A vendégek támadójátéka vált előbb gördülékennyé, betaláltak kívülről, ami megadta nekik a lendületet. Idővel Hillsman mellé Darius Perry is felnőtt, támadásban ketten vitték a csapatot, de egy-egy jó momentumunkra rendre jött egy szolnoki hármas.

A második negyed elején eladott labdánk után Jimmy Gavin bedobta az ötödik Olaj-triplát, amivel tíz volt közte. Míg a vendéggárda bedobta az üreseket, mi nehezen kerültünk helyzetbe. Már ekkor megmutatkozott egy nagy különbség az első két mérkőzésünkhöz képest: ezúttal vissza tudtunk jönni hátrányból. Kass Balázs szép kosarat dobott, Harrison Henderson 2+1-et jegyzett, Perry triplájával pedig négy pontra megközelítettük az ellenfelünket. Lukács Norberték szinte csak hármasokat dobtak, a második negyed felénél 38 vendégpontból 24 távolról született. Hillsman továbbra is jól játszott, ő volt az első, aki túllépte a tíz pontot, a második kinti kosarával pedig három pontra zárkóztunk. Marek Dolezaj, aki labdaszerzés – és kötéltáncosokat idéző lábmunka – után zsákolt, nem sokkal később pedig Perry hármasával fordítottunk és a végig nagyot harcoló Jordan Williams támadólepattanó után bepöttyintett kettesével növeltük is az előnyt. Gasper Potocnik alig több mint egy percen belül másodszor kért időt. A slusszpoént Dolezaj szolgáltatta volna, a félpályán túlról betalált – sajnos időn túl… Így is hárommal vezettünk a nagyszünetben.

Fordulás után Williams kosarával kezdtünk, de a Szolnok egy percen belül fordított. Jól védekeztünk, mindkét félnek nagyon meg kellett küzdeni a pontjaiért. Egyre nagyobb küzdelem alakult ki a pályán, így különösen értékes volt, amikor Perry vezetésével rohanni tudtunk. A harmadik negyed nagy részében a Szolnok vezetett egy-két ponttal, ezen változtatott a frissen beállt Szobi Dániel, aki köszönte szépen, hogy üresen hagyták, behintett egy hármast a sarokból, ezzel 59–59-re alakítva az eredményt.

A negyedik etapban sem lassítottunk, Perry ziccerével újra vezettünk, később triplát is dobott (64–61). A következő percekben buta hibákat követtünk el, rendszerint tripladobás közben faultolunk, ám az Olaj így sem tudott ellépni. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Hillsman labdát szerzett, sportszerűtlent harcolt ki, bedobta a két büntetőjét, de a támadásból nem tudtunk fordítani. Ez a következő támadásokból sem jött össze, ráadásul Henderson kipontozódott a 37. percben.
Perry zsákolása után felcsillant a remény, ám Barnes triplájával öttel elment a Szolnok és már csak másfél perc volt hátra (74–79).

Labdaszerzést követően Williams dobott kosarat faulttal együtt, a büntető azonban kimaradt, ráadásul Hillsman személyi hibát vétett, mínusz kettő helyett így ötpontos hátrányban folytattuk. Sajnos a hátralévő egy percben már nem tudtunk visszajönni.

Ezen az estén hiába küzdöttünk óriásit, egy pici hiányzott, hogy óriási bravúrgyőzelmet arassunk.

TIPPMIX FÉRFI NB I/A, 3. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Szolnoki Olajbányász 81–87 (17–24, 26–16, 16–19, 22–28)

Continental Aréna, 800 néző, v.: Tőzsér, Söjtöry, Lengyel.
Nyíregyháza: Perry 30/9, Hillsman 20/6, Dolezaj 2, Mokánszki, Williams 16. Csere: Kiss 2, Henderson 6/3, Kass 2, Bazsó, Szobi 3/3. Vezetőedző: Pethő Ákos.
Szolnok: Durham 7/3, Pallai 7/6, Barnes 11/6, Szubotics 15, Williamson 10. Csere: Lukács 20/12, Rudner, Pongó 3/3, Gavin 12/6, Révész 2. Vezetőedző: Gasper Potocnik.
A mérkőzés alakulása. 3. perc: 4–4, 5. p.: 6–13, 8. p.: 12–19, 11. p.: 17–27, 14. p.: 25–29, 16. p.: 30–38, 21. p.: 45–40, 22. p.: 45–46, 26. p.: 52–52, 30. p.: 59–59, 33. p.: 64–61, 35. p.: 66–69, 37. p.: 70–74.
Kipontozódott: Henderson (37.).