Nincs megállás a férfi kosárlabda NB I/A-ban, szombaton már a negyedik mérkőzésünket játsszuk. Ami nem változik, hogy ismét élcsapattal találkozunk, nem is akármilyennel: a címvédő Falco otthonába látogatunk.

Az elmúlt évek legsikeresebb magyar együttese a megszokottal ellentétben jelentősen átalakult nyáron, hiszen hat válogatott játékosából Váradi Benedek, Benke Szilárd, Golomán György és Somogyi Ádám is távozott. Nemzeti csapatunk két alapembere, Perl Zoltán és Keller Ákos maradt, miként Borisz Barac is. A szerb mellett négy új légiósa van az együttesnek, közülük Zach Brown és Matthew Tiby már ismeri korábbról a bajnokságot, Sztefan Pot és Raymond Cowels hazánkban újonc, de nagy tapasztalattal rendelkeznek. A „fiatal perceket” Kovács Benedek, Verasztó Péter és Sövegjártó Ábel tölti be.

A szombathelyiek a Honvéd vendégeként aratott 78–61-es győzelemmel indították a bajnokságot, múlt hétvégén viszont hazai pályán kikaptak a Kaposvártól 84–79-re. Aki ezek után leírta volna a sárga-feketéket, annak a csapat csattanós választ adott azzal, hogy szerdán 104–94-re megverte a spanyol Murciát a Bajnokok Ligájában. Perl ezen a meccsen 29 pontot szerzett.

A bajnokságban is a 27 éves hátvéd a Falco legeredményesebb játékosa 17.5 ponttal, utána Keller, Cowels és Barac egyaránt 10.5 pontot átlagol az eddigi két mérkőzésen.

A szombati összecsapáson a hazaiak az esélyesek, de ha legalább olyan szinten játszunk majd, mint tettük a Szolnok ellen szerdán, akkor ezen a találkozón is pariban lehetünk.

TIPPMIX FÉRFI NB I/A, 4. FORDULÓ
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Hübner Nyíregyháza BS
Szombat, 18.00, Arena Savaria
Stream: MindigTV Go

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe