A bajnokság ötödik fordulójában (pénteken 18 órától) még csak a második hazai mérkőzésünket játsszuk. Ellenfelünk az Atomerőmű SE szerencsésebb helyzetben van, hiszen az első négy meccséből háromszor otthon lépett pályára. A nyitókörben hosszabbítás után le is győzte az Alba Fehérvárt, majd a Budapesti Honvédot, Kaposváron aztán kikapott, múlt vasárnap pedig a Sopron győztesen távozott Paksról.

Az előző idény közel sem úgy sikerült a Tolna megyeieknek, ahogy azt tervezték, és ami a hagyományaiknak megfelelő. Az Atom végig a tabella alsó harmadában volt, a középszakaszban hozzánk hasonlóan az alsóházban szerepelt, ám míg csapatunk már itt kiharcolta a bennmaradást, addig a piros-kékeknek play-outot kellett játszaniuk a PVSK-val. A sikeres párharc után is egyértelmű volt, hogy a klubnál nagy változásokat terveznek.

Új vezetőedzőként Csirke Ferenc érkezett az együtteshez, akinek a keretében maradt Eilingsfeld János, Kovács Ákos, Frank Áron, Pajor Dávid, Gulyás Milán és Karosi Gergely. Szerződtették Szolnokról a fiatal magyar magasembert, Samuel Taiwót, valamint négy új légióst igazoltak.

Válogatottunk erőssége, Eilingsfeld továbbra is a bajnokág egyik legjobb játékosa, az eddigi négy meccsen 37.8 perc alatt 21 pontot és 10.5 lepattanót átlagol. Ő vezeti a bajnokság VAL-listáját, míg pontban a második – csak irányítónk, Darius Perry előzi meg őt (24).

Az erőcsatárt a házi pontlistán Kovács követi (15.3; 3 meccsen). Az amerikai center, Paul Atkinson 15 pontot és 7 lepattanót tesz a közösbe mérkőzésenként, az irányító Deon Edwin 13.3 pontját 39%-os triplázással hozza, mellette 5.3 lepattanó és ugyanennyi gólpassz van a neve mellett, Devonta Green pedig 12.3 pontot és 5.8 lepattanót jegyez. A fiatalok közül Pajor kapja a legtöbb lehetőséget (15.5 perc), ő elsősorban a hárompontos vonalon túlról veszélyes.

Ezúttal sem számíthatunk könnyű összecsapásra, de a Szolnok ellen is megmutattuk, hogy hazai pályán egészen más teljesítményre vagyunk képesek, mint az eddigi három idegenbeli meccsünkön, emiatt pénteken is óriási szükség lesz szurkolóinkra!

TIPPMIX NB I/A, 5. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Atomerőmű SE
Péntek, 18, Continental Aréna