A háromhetes válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésünket játsszuk szombaton. Nem is lehet más célunk, mint végre megszerezni az első győzelmünket, ami nem lesz egyszerű, hiszen a hatodik fordulóban már negyedszer lépünk pályára idegenben, ezúttal az Oroszlány vendégeként.

Megtippelhetetlen, hogy az OSE melyik arcát mutatja ellenünk, mert bravúrgyőzelem mellett váratlanul nagy különbségű vereséget is szenvedett már, valamint az egy-egy meccsen szerzett dobott pontjai is széles skálán mozognak. De lássuk is, miről van szó!

A mieinkhez hasonlóan alaposan átalakult Komárom-Esztergom megyei együttes október elsején, otthon 104–98-ra megverte a Körmendet, egy héttel később aztán 106–39-re maradt alul Székesfehérváron. A nagy pofonból nem tudtak gyorsan felállni, a Honvéd elvette a hazai veretlenségüket (62–68), három napra rá viszont ismét száz pont fölé jutva magabiztosan legyőzték a Kaposvárt (101–80). Az előző fordulóban Sopronban kaptak ki 76–64-re.

Ellenfelünk négy légióst foglalkoztat, közülük a szerb irányító, Djordje Dimitrijevics az egész ligát tekintve kiemelkedően teljesít, átlagban szerzett 20 ponttal harmadik a vonatkozó listán, míg VAL-pontszámban a hetedik legjobb. Az amerikai erőcsatár, Jacob Calloway idáig csak két mérkőzésen lépett pályára, ezeken 13.5 pontot és 7.5 lepattanót tett a közösbe, miközben meccsenkénti közel 17 hárompontos kísérletéből hetet (41.2%) értékesített. A 201 centiméter magasnak jegyzett litván center, Denis Krestinin 10.6 pontot és 8.2 lepattanót átlagol, a mezőnyposztokon bevethető, horvát Josip Barnjaknak pedig volt már nagyon jó meccse és gyengébb teljesítménye is, összességében 9.2 pont áll a neve mellett.

Magyar játékosoktól is érkeznek kiemelkedő teljesítmények, a fiatal szabálynak is megfelelő Carev Aleksej például csapata harmadik legeredményesebb játékosa (10.8 pont), de Illés Mátéra (8.2), valamint Ruják Andrásra (4.4) is figyelni kell.

Az Oroszlánok képesek nagyon megszórni az ellenfelet kintről. Öt meccsen 149 alkalommal próbálkoztak a hárompontos vonalon túlról, közel 30%-os pontossággal tüzeltek. Összehasonlításképp: a mi csapatunk is ugyanennyire hatékony, ám harminchárommal kevesebb próbálkozásból. Kulcskérdés lesz a lepattanók megszerzése is, mert az OSE agresszívan megy ezekért a támadó oldalon is.

Összességében tehát egyáltalán nem lesz egyszerű feladatunk szombat este, de mindent megteszünk azért, hogy a szezonban először győzelmet ünnepeljünk!

TIPPMIX NB I/A, 6. FORDULÓ
MVM-OSE Lions – HÜBNER Nyíregyháza BS
Szombat, 18.00, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Stream: MindiGO Sport

Fotó: Flajsz Péter / Komárom-Esztergom megyei 24 Óra