Vasárnap a tabella 5. helyén álló Egis Körmend otthonában lépünk pályára.  A körmendieknek hat mérkőzésből négyszer sikerült győzniük, az idei bajnokságban hazai környezetben egyszer szenvedtek vereséget a Kecskeméttől 74-75-re. Jelenleg a tabella 5. helyén állnak.

 A Körmendnél a tavalyi szakmai stáb kezdte el a munkát szeptemberben Antonisz Konsztantinidesz vezetésével.  Krivacsevics Márkót leszámítva a magyar mag is megmaradt.

Az 5 külföldi játékos közül azonban itt is mindenkit lecserélt a vezetőség. Wendell Mitchell Koszovóból érkezett hátvéd posztra, Brandon Parrish-t az OSE-ből ismerhetjük, Michael Moore a lengyel élvonalban kosarazott utoljára, Marjan Cakarun pedig a Szolnok centereként lett ismert Magyarországon, most azonban már a vasi piros-feketéket erősíti.

A magyar játékosok közül a válogatott Ferencz Csabát és az 1998-as születésű Durázi Krisztofert lehet kiemelni, aki korábban az U16-os, U18-as és U20-as utánpótlás válogatottban is megmutatta tehetségét.

A mögöttünk hagyott hat mérkőzés legeredményesebb légiósa Michael More volt, aki 19,3 -as VAL mutató mellett 17 pontot átlagolt.

TIPPMIX NB I A CSOPORT, 9. FORDULÓ

Egis Körmend – HÜBNER Nyíregyháza BS              

2022. november 27. vasárnap    18:00