Szombaton idegenben, az újonc Budapesti Honvéd SE vendégeként folytatjuk a bajnokságot. Noha a fővárosi gárda nem ismeretlen számunkra – hiszen a felkészülési időszakban kétszer is találkoztunk –, mégis teljesen más állapotban lévő társasággal csapunk össze, mint amilyen ellen tapasztalatot szereztünk korábban.

A piros-fehérek szinte egy az egyben az NB I/B-s bajnok kerettel futottak neki az élvonalnak. Nyáron csak a TF-Budapesttől érkezett centert, Peringer Balázst és a külföldi 3×3-as karrierrel felhagyó Demeter Attilát szerződtették. Mindketten alapemberei a csapatnak, a két legjobban teljesítő kosarasuk azonban a tavaly már bevált hátvédpárosuk, Sztefan Mijovics és Simon Kristóf. Előbbi volt idáig az együttes egyetlen légiósa, ennek megfelelően vezérszerepet tölt be, 15.9 pontot és 5.3 lepattanót átlagol. Simon 13.4 pont mellett 4.8 lepattanót és 4.4 gólpasszt jegyez meccsenként, tízből öt alkalommal szerzett 15 pontnál többet, a Kaposvár elleni győzelem során 18 ponttal, 8 lepattanóval és 9 gólpasszal segítette a csapatát. Ki kell még emelni a 20 éves Tanoh Dez Andrást, aki az egész bajnokság egyik legjobban teljesítő fiatal játékosa.

A fordulót 2–8-as mérleggel váró Honvédban ma debütálhat az új, amerikai mezőnyjátékos, a 23 éves Taz Sherman.

Az ő játékát még kevésbé ismerhetjük, de mi is tartogatunk meglepetést, hiszen mérkőzésen először irányítja csapatunkat Darko Radulovic vezetőedző.

– Ezen a héten rengeteget dolgoztunk a pályán, igyekeztem minél jobban megismerni a csapat mentalitását, és hogy miként működnek a játékosok együtt –fogalmazott a vezetőedzőnk. – Összességében keményen és jól dolgoztunk az elmúlt napokban. Időbe telik, míg változtatni tudunk, de ez máshol sem lenne másként. Szeretnénk újdonságokat belevonni a játékunkban, ugyanakkor arra is odafigyeltünk, hogy megfelelően felkészüljünk a következő mérkőzésre. Abban bízom, hogy a heti munkának már most látjuk az eredményét a pályán. Mindenképpen csapatként kell működnünk szombaton, nem szabad egyénieskedni. A kulcs az, hogy higgyünk magunkban. Fegyelmezett és elhivatott játékkal, valamint nagy energiával kosárlabdázva megnyerhetjük a mérkőzést!

TIPPMIX NB I/A, 11. FORDULÓ
Budapesti Honvéd SE–Hübner Nyíregyháza BS
Szombat, 18 óra, Budapest, Ludovika Aréna
Stream: Mindig TV Go