Hosszú hónapok után először győzelem után készülhettünk a következő bajnoki mérkőzésünkre. A sikerünk számát vasárnap szeretnénk megduplázni, amire van is esélyünk, persze a 12. fordulóban sem nézünk könnyű mérkőzés elé.

A vendég Kaposvári KK remekül kezdte a szezont, hiszen a nyitó meccsén csak hat ponttal kapott ki a Szolnoktól, majd nagy meglepetésre győzött Szombathelyen, azt követően pedig a Paksot is megverte. Október közepétől aztán hullámzó a formája, a legutóbbi öt meccsét egyaránt elveszítette. Hozzá kell tenni, a rossz sorozat alatt négyszer is tíz ponton belül maradtak (Körmenden öttel, Budapesten eggyel, az Alba ellen héttel, a Kecskeméttől hárommal kaptak ki), a múlt csütörtöki, Sopron elleni mérkőzésen volt nagyobb különbség (79–96).

Két legjobb játékosuk a dán válogatott irányító, Sebastian Aris és az amerikai center, Michael Hughes. Előbbi 42%-os triplázással 16.5 pontot átlagol, utóbbi 16.2 pont mellett 9.1 lepattanót és 2.5 blokkot jegyez, utóbbiban vezeti a ligát, lepattanóban a második. A horvát Tomislav Gabric (14.6) a fő tripladobójuk (44%), negyedik légiósuk viszont kevésbé ismert, hiszen az egyes poszton bevethető, amerikai Isiah Brown a héten váltotta a csapatban egy honfitársát. A 25 éves játékos minden bizonnyal ellenünk mutatkozik be a magyar bajnokságban.

A Somogy megyei gárda magyarjai közül ki kell emelni a 9.4 pontos Krnjajski Borist, valamint a 36 éves Hendlein Rolandot, aki a korábbiakhoz képest nem hoz már kiemelkedő statisztikát, még mindig nagyon fontos tagja a csapatnak.

Jó játékosokban tehát nincs hiány az ellenfélnél, ám csak a győzelem lehet a célunk.

– Megvan az áttörés, de tisztában vagyunk vele, hogy ez csupán egy győzelem volt – mondta vezetőedzőnk, Darko Radulovic. – Az persze biztos, hogy az elmúlt napokban jó hangulatban készültünk. A játékosok keményen dolgoztak a héten. Vannak sérültjeink, de felülkerekedünk a problémákon. A pálya mindkét oldalán sokat kell dolgoznunk és fejlődnünk a játék minden területén. Igyekszünk nagy energiával játszani a Kaposvár ellen és a szurkolóink támogatásával megszerezni a második sikerünket.

Fontos, hogy ezúttal már nem a Continental Arénában, hanem a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnokában fogadjuk ellenfelünket!

TIPPMIX NB I/A, 12. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Kaposvári KK
Vasárnap, 18 óra, Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnok