Fiatalság a tapasztalat ellen – ez lehetett csapatunk Kecskemét elleni mérkőzésének szlogenje. A több, 33 év feletti kosárlabdázóval érkező KTE ellen az az egyik fegyver, hogy minél több gyors indítást hajtsunk végre, kihasználjuk, amíg nem rendeződik a védelem. Ennek megfelelően kivédekezett akció után Darius Perry végig is ment a gyűrűig, megszerezve ezzel az első kosarunkat. Nem sokkal később Rytis Pipiras talált be távolról – lassan hagyománnyá válik, hogy a litván első dobásából triplát szerez. Az első pillanattól kezdve nagyon kapartunk védekezésben, vadásztuk a passzsávokat, a palánk alatt azonban nem volt könnyű dolgunk hátul, Jordan Williams nagyon gyorsan be is gyűjtött két faultot. Érkezett helyette Erik Copes, aki rendet tett a festékben, óriási blokk mellett sorra gyűjtötte be a lepattanókat (az első negyedben már kilencnél tartott).

Perry szokás szerint nagy kedvvel kosárlabdázott, nem is nagyon lehetett vele mit kezdeni, de csapatjátékban is akadtak gyönyörű pillanatok. Az első negyed végén buta eladott labdával felhoztuk a Kecskemétet, ráadásul irányítónk még ebben a játékrészben begyűjtötte a harmadik személyi hibáját.

A lendületünk szerencsére nem tört meg a rövid szünet alatt, Copes az első támadásunkból zsákolt, Perry pedig labdaszerzés után gyönyörű ziccert dobott. A labdaszerzéseket nagyon jól használta ki a mindenkinél gyorsabb játékmesterünk. De ne csak az őrült számokat hozó játékosainkat dicsérjük, hiszen a negyed derekén Szobi Dániel szemfüles labdaszerzése után Kass Balázs szép passzt osztott ki Pipirasnak, aki nem is hibázott ziccerben (31–20)! Sajnos akárhogyan is hajtottunk védekezésben, egy pillanatnyi rövidzárlat is elég volt a KTE-nek, amely Milos Boriszov vezetésével a nagyszünetre visszajött négy pontra (40–36).

A második félidő elején bekezdett a Kecskemét, Townes azonnal dobott egy hármast, Dramicsanain triplájával egalizáltak a vendégek két és fél perc elteltével. Megint Perry villant egymás után többször is. A lepattanózásunk továbbra is rendben volt, ám támadásban megálltunk, amit idővel kihasználtak az ellenfelünk és a játékrész végére átvette a vezetést. Pipiras a saját térfeléről dobott egy dudaszós triplát, ám a kosarat nem adták meg a játékvezetők.

A negyedik etap első támadásából Kass Balázs dobott hárompontost, nem sokkal később megint beköszönt távolról, amivel visszavettük az előnyt. Jó védekezések után Pipiras tett vissza egy támadó lepattanót, Perry labdaszerzés után faulttal együtt szerzett kosarat, a büntetőjével elléptünk hattal. Öt perccel a vége előtt Kiss Benedek megsérült, nem sokkal később pedig Szobi Dániel kipontozódott, így alaposan leszűkült a rotációnk. Az energiánk így is megmaradt, Kass hármast dobott, Copes nagy blokkja után pedig ziccert fejezett be a fiatal játékosunk, aki a 11. pontját szerezte meg a negyedben.

Izgalmas lett a vége, hiszen előbb Wittmann Krisztián palánkos hármasával jött közelebb az ellenfél, majd eladtuk a labdát, amiből kettest kaptunk. Az utolsó percre ötpontos előnnyel fordultunk, amikor Perry értékesített egy büntetőt, a végén pedig újra jól védekeztünk, ezzel az utolsó fél percre eldőlt a meccs.

Óriási mérkőzésen megszereztük a szezonbeli második győzelmünket!

TIPPMIX NB I., 14. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77–71 (21–16, 19–20, 11–18, 26–17)

Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Tornacsarnok, v.: Földházi, Papp, Rácz.
Nyíregyháza: Perry 37/6, Kass 11/9, Fazekas Cs., Pipiras 16/6, Williams. Csere: Copes 11, Szobi, Dickerson, Kiss B. 2. Vezetőedző: Darko Radulovic.
Kecskemét: Townes 14/3, Wittmann 13/6, Ivkovic 3/3, Dramicsanincs 12/3, Karahodzsics 11. Csere: Boriszov 14/3, Fazekas M., Kucsera 4, Kiss D. Vezetőedző: Forray Gábor.
A mérkőzés alakulása. 2. perc: 7–1, 6. p.: 13–4, 8. p.: 16–13, 9.: 21–13, 11. p.: 25–16, 15. p.: 31–20, 17. p.: 35–24, 20. p.: 40–36, 23. p.: 42–42, 27. p.: 51–46, 30. p.: 51–54, 35. p.: 65–56, 37. p.: 72–60, 39. p.: 74–69.
Kipontozódott: Szobi (36.).