Sűrű hét után a mögöttünk hagyott napokban már több időnk volt felkészülni következő ellenfelünkből, az MVM-OSE Lionsból. Mint ismert, múlt szerdán hazai pályán legyőztük a Kecskemétet, majd hétvégén kikaptunk Pakson. Ez a két mérkőzés is megmutatta, hogy saját közönségünk előtt nagyobb energiával játszunk, ami bizakodásra ad okot szombatra, már csak azért is, mert az Oroszlány kevésbé eredményes idegenben. Az Oroszlánok idáig egyszer győztek otthonuktól távol (még novemberben nyertek Debrecenben), januárban például a Kaposvár és a Honvéd vendégeként is alulmaradtak.

Az OSE mégis jó szájízzel érkezhet, hiszen az előző fordulóban megverte a Sopront, így 7–11-es mérleggel a tabella 10. helyéről várja a folytatást.

A számok alapján riválisunk legponterősebb játékosa a szerb Djordje Dimitrijevics (16.6 pont) – az előző két mérkőzést kihagyta. A házi pontlistán az amerikai Jacob Calloway (13.1) követi őt, aki a csapat legveszélyesebb tripladobója, míg a horvát Josip Barnjak a legtöbb gólpasszt osztja ki (11.8 pont és 3.8 gólpassz). A litván Denis Krestinin és az amerikai Shane Henry elsősorban a palánk alatt veszélyes. A légiósok mellett figyelni kell Illés Mátéra, aki élete talán legjobb szezonját futja (9.3 pont), a fiatal Aleksej Carevre és a korábbi sokszoros válogatott Ruják Andrásra is, akik bármikor képesek megvillanni.

Szombaton sem lesz tehát könnyű dolgunk, de ismét bízhatunk abban, hogy itthon nagyobb sansszal lépünk pályára.

TIPPMIX NB I/A, 19. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–MVM-OSE Lions

Szombat, 18 óra, Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Tornacsarnoka