Az alapszakasz hajrájához közeledve azon kell dolgoznunk, hogy a legfontosabb mérkőzésekre minél egységesebb legyen a csapatunk. A rossz eredmények miatt az elmúlt két hónapban is több változás történt a csapaton belül. Az újabban érkezőket tekintve abban biztos lehetett klubunk vezetősége, hogy Rytis Pipirasszal nem vesz zsákbamacskát.

A litván kosaras az előző idényben alapembere volt együttesünknek, januári visszatérése óta pedig még jobban teljesít, ő a csapat egyik legjobb játékosa.

– Tudtam, hogy itt mi vár rám, ezért nem volt nehéz döntés, hogy újra ideigazoljak – fogalmazott Rytis Pipiras. – Voltak persze változások a csapatban, de sokakat ismerek tavalyról. Az új vezetőedző új taktikát alkalmaz, ennek elsajátítására természetesen időre volt szükség, de összességében gyorsan hozzászoktam az újdonságokhoz. Az is megkönnyítette a döntést, hogy ismerem a várost, megvannak a kedvelt helyeink, ahová eljárunk a párommal, szóval nem volt nehéz beilleszkedni.

A 202 centiméter magas erőcsatár az eddigi hét mérkőzésén átlagban 34 percet játszott, ami alatt 14,6 pontot és 5 lepattanót hozott. A pontátlaga hárommal nőtt az előző idényhez képest, de a számoktól eltekintve is látható, hogy nagyobb szerepe van, mint az első évben.

– Valóban más a szerepem, különösen támadásban hárul rám nagyobb felelősség – fejtette ki a 27 éves játékos, minek köszönhető, hogy emelkedett a pontátlaga. – Többet van nálam a labda, tőlem is több pontot várnak. Rutinos játékosnak számítok, évről évre jobban értem a játékot, egyre tapasztaltabb és magabiztosabb vagyok. Ami azt illeti, jelenleg én vagyok az egyik legidősebb, ami furcsa, mert nem érzem magamat annyira öregnek, de ebben a keretben valóban sok fiatal játékos van körülöttem.

Sajnos Pipiras jobb játéka ellenére is 1–6 a mérlegünk az elmúlt hét mérkőzésen. A következő időszakban meg kell mutatnunk, hogyan tudunk küzdeni. Az alapszakaszból hat forduló van hátra. Itt már nagy bravúrnak számítana az előzés, a rájátszásban azonban szinte új bajnokság kezdődik, mert a mieink előtt álló csapatok csupán egy-egy ponttal kezdenek jobb pozícióból.

– A válogatottszünetben sokat edzettünk, igyekeztünk minél jobb erőnlétet szerezni. Nehéz napok vannak mögöttünk, de erre volt szükség, hogy jó állapotban várhassuk a bajnoki hajrát, és elkerüljenek minket a sérülések. Felkészültünk az előttünk álló időszakra. Létfontosságú mérkőzések jönnek, muszáj minél többet nyernünk. Senki sem szeret kikapni. Ilyenkor rossz az ember kedve, ami a következő edzéseket is befolyásolja, és persze a morálnak sem tesznek jót a vereségek. Ha néhány meccset megnyernénk zsinórban, egészen más állapotba kerülnénk – tette hozzá Rytis Pipiras.

Szombaton a Tiszavasvári úti csarnokban folytatjuk a bajnokságot a Körmend ellen.

A további program
Március 4., 18.00: Hübner Nyíregyháza BS – Egis Körmend
Március 8., 18.00: Naturtex-SZTE-Szedeák – Hübner Nyíregyháza BS
Március 11., 17.00: Arconic-Alba Fehérvár – Hübner Nyíregyháza BS
Március 18., 18.00: Hübner Nyíregyháza BS – Budapesti Honvéd SE
Március 25., 18.00: Kometa Kaposvári KK – Hübner Nyíregyháza BS
Április 1., 18.00: Hübner Nyíregyháza BS – Sopron KC