Nincs megállás a bajnokságban, szerdán újra pályára lépünk: Szegeden pótolunk egy korábbról elhalasztott mérkőzést. Az alapszakaszból már csak öt meccsünk van hátra, vagyis nincs túl sok lehetőségünk arra, hogy még a rájátszás előtt elmozduljunk a sereghajtó pozícióból. Hogy bármilyen esélyünk maradjon erre, nyernünk kellene az 5–16-os mérleggel 12. helyen álló Szedeák otthonában.

Az alsóházas pozíció ellenére a hazaiak erejét mutatja, hogy a válogatottszünet előtt legyőzték a Sopront, múlt hétvégén pedig csak három ponttal kaptak ki a bombaformába lendült DEAC-tól.

Fő fazonszabászuk Desmond Washington. Az amerikai irányító 19.2 pont mellett 4.7 lepattanót és 6.8 gólpasszt átlagol, a meccsenkénti 1.8 szerzett labda is kiemelkedő, mint ahogy a mérkőzésenként 42 százalékkal értékesített 2.5 hárompontos. Honfitársa, a hármas-négyes poszton bevethető Kassim Nicholson még csak hat találkozón lépett pályára, 18.3 pontot és 9 lepattanót átlagol. Utóbbiban az egész liga legjobbja Evan Roberson (9.1), aki mellétesz 15.3 pontot is, szinte kizárólag a palánk alatt dolgozik. Wesley Person nem olyan kiegyensúlyozott, mint hátvédtársa, de képes 20 pont körüli mérkőzésekre, ötödik légiósuk, Nahziah Carter pedig kiismerhetetlen egyelőre, hiszen múlt hétvégén mutatkozott be, csupán hat percet játszott, ami alatt 4 pontot dobott.

A magyarok közül elsősorban Bognár Kristófot kell megemlíteni. A 28 éves center 10.6 ponttal és 8.6 lepattanóval, valamint 17,4 VAL-lal a bajnokság egyik legjobb hazai játékosa. Az összteljesítményt tekintve az ötödik legjobb magyar, míg lepattanóban minden játékost figyelembe véve a harmadik.

– A korábbiaknál kiegyensúlyozottabban és keményebben kell játszanunk, hogy negyven percen át mérkőzésben legyünk – fogalmazott Darko Radulovic vezetőedzőnk. – A Szeged jó játékosokkal rendelkezik, akik erős együttest alkotnak. Habár az utolsó tíz összecsapásnak lesz különösen nagy jelentősége, minden egyes mérkőzés nagyon fontos, így természetesen szerdán is győzelemre törekszünk.

A sérült Kass Balázs továbbra sem bevethető, az előző fordulóban kiállított Rytis Pipiras viszont játszhat, mert a sportszerűtlen hibával és a technikaival összeszedett kiállítás nem ér eltiltást.

TIPPMIX NB I/A, 21. FORDULÓ
Szerda, 18.00: Naturtex-SZTE-Szedeák–Hübner Nyíregyháza BS
Szeged, Városi Sportcsarnok
Stream: MindigTV GO