Szombattól újra a Continental Arénában játsszuk a hazai mérkőzéseinket, mindjárt egy olyan csapat ellen térünk vissza, amelyik közvetlen riválisunk és feltehetőleg a következő két hónapban is nagy csatában leszünk vele.

Aktuális ellenfelünk az 5–18-as mérleggel 13. helyen álló Budapesti Honvéd SE. Az újoncegyüttes ötmeccses nyeretlenségi szériából érkezik Nyíregyházára, ám ha szombaton győzni tud, már biztosan nem lesz utolsó az alapszakaszban. Számunkra tehát ez az utolsó szalmaszál, hogy esélyünk maradjon még a rájátszás előtt elmozdulni a sereghajtó pozícióból. Hozzá kell tenni, hogy ehhez az ezt követő két meccsünket is meg kellene nyerni és még úgy sem a saját kezünkben lenne a sorsunk, emiatt inkább lélektanilag lenne nagyon fontos a győzelem.

Decemberben sikerült legyőzni a Honvédot. Darko Radulovic vezetőedző első meccsén nagy fordítás után 87–83-ra nyertünk Budapesten. Darius Perry a szezonbeli egyik legjobb teljesítményével, 39 ponttal segítette a csapatunkat akkor. Abból a találkozóból már nehéz kiindulni, hiszen mindkét gárda sokat változott az elmúlt hónapokban.

A 13.7 pontot átlagoló Taz Shermannek az a meccs volt az első a Honvéd színeiben, azóta alapembere lett együttesének. Nála is nagyobb erősítésnek tűnik a négyes poszton bevethető Isaiah Crawley, aki csupán hat meccset játszott a bajnokságban, ám ezeken 15.7 pontot, 5.8 lepattanót átlagol és a VAL-t tekintve is első. Pontszerzésben a piros-fehéreket már a B csoport óta segítő Stefan Mijovic „férkőzik be” a két amerikai közé – a bosnyák mezőnyember igazi mindenese a csapatnak.

A három légiós mellett kiváló magyar teljesítményeket is meg kell említenünk. A 21 éves Tanoh Dez András (11.9 pont) a bajnokság egyik legjobb, fiatalszabálynak is megfelelő játékosa. Sokoldalú és jó játékkal tért vissza az első osztályba Simon Kristóf (10.3 pont, 4.2 lepattanó, 4.1 gólpassz), valamint Demeter Attila (9.2 pont, 4.9 lepattanó), míg Völgyi Marcell és Peringer Balázs a palánk alatti rotációban fontos tagja a gárdának.

– Az eddig mutatott pozitívumokra akarunk ráerősíteni annak érdekében, hogy mérkőzést nyerjünk – fogalmazott vezetőedzőnk. – Nem lesz egyszerű feladatunk, mert a Honvéd jó csapat, minden poszton vannak játékosai, akik gyorsan játszanak és megosztják a terheket, elosztják a labdákat egymás között. Örülök, hogy visszatérünk az arénába és bízom benne, így gondolkodnak azok a szurkolóink is, akik mindig mellettünk állnak. Mindent egybevetve továbbra is azt mondhatom, a legfontosabb, hogy mentálisan felkészüljünk a playoutra, ahol már minden meccs döntővel ér fel.

Mint korábban jeleztük, a vármegyénkben születettek, vagy itt élők ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzést. Fontos, hogy a kedvezményre jogosultak hozzák magukkal a személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat!

TIPPMIX NB /A, 24. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Budapesti Honvéd SE
Szombat, 18 óra, Continental Aréna