A Honvéd elleni vereségünkkel matematikailag is biztossá vált, hogy az utolsó helyen fejezzük be az alapszakaszt. A hátralévő két fordulóban így teher nélkül léphetünk pályára és bízhatunk abban, hogy a felszabadult játékból győzelem sül ki.

Szombaton Kaposváron tehetünk erre kísérletet. Ellenfelünk is az alsóházban folytatja majd az alapszakasz után, ám a somogyiak még azért harcolnak, hogy a 10. helyen zárjanak. Ezt már Ivan Rudez nélkül tennék meg, ugyanis a klub a hét elején közös megegyezéssel szerződést bontott a horvát szakemberrel, helyette a korábbi segítői, Gordan Filipovics és Szőke Balázs készíti fel a csapatot a folytatásban.

A két együttes decemberi összecsapását a vendég kaposváriak nyerték meg 83–78-ra. Megint leírhatjuk, hogy abból az összecsapásból már nehéz kiindulni, mert nálunk több helyen is változott a keret, ellenfelünknél egy-két edzés után akkor mutatkozott be Isiah Brown, valamint azóta leigazolták DeSean Parsonst.

Brown sokoldalú játékra képes és 16.9 ponttal ő a KKK legponterősebb embere. Őt Tomislav Gabric (16) követi, aki 28 ponttal épp ellenünk nyújtotta szezonbeli legjobbját. A VAL-mutatót tekintve (27) Michael Hughes a bajnokság legjobbja: az amerikai center 15.2 pontot, 9 lepattanót és 2.2 blokkot átlagol. A csapat másik két légiósa is meghatározó játékos, Sebastian Aris Petersen 15.3 pontja mellett 3.5-tel a legtöbb gólpasszt osztja ki, míg Parsons 12.5 pont mellett 7.4 lepattanót jegyez.

Magyarok közül Krnjajski Boris kiemelkedik (7.6 pont), de a korábbi válogatott Hendlein Rolandot is meg kell említeni, hiszen 37 évesen is nagyon hasznos.

– Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb mentális állapotba kerüljünk az alsóházi rájátszásra – fogalmazott Darko Radulovic vezetőedzőnk. – A csapatmorál így is nagyon jó, a srácok igyekeznek a legjobbjukat nyújtani a pályán. A Kaposvárnak erőssége a lepattanózás, ami ezt a mérkőzést is döntően meghatározhatja. Ellenfelünk egyaránt erős mezőnyben és a palánk alatt, de nekünk leginkább a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, hogy a szezon döntő szakaszára a legjobb formába kerüljünk.

TIPPMIX NB I./A, 25. FORDULÓ
Kometa Kaposvári KK–Hübner Nyíregyháza BS
Szombat, 18 óra, Kaposvár Aréna
Stream: MindigTV GO