Bármilyen eredmény is születik, egyik csapat sem élheti meg katasztrófaként a szombatot, hiszen az egyik csapat már elérte a célját, a másik pedig lényegesen nem tud változtatni a helyzetén. Utóbbi mondat befejezéséből adódik viszont, hogy a Sopron számára van nagyobb tétje a mérkőzésnek, mert győzelemmel biztosan megtartja az ötödik helyét, míg vereség esetén egy vagy két pozíciót hátrébb csúszhat és a papírforma szerint erősebb ellenféllel találkozhat a bajnokság negyeddöntőjében.

A mi együttesünk már biztosan sereghajtóként fejezi be az alapszakaszt, ám ez az utolsó alkalom, hogy teszteljen Darko Radulovic vezetőedző, de azt is említhetjük, hogy a tíz legfontosabb meccsünk előtt lélektanilag sokat jelentene egy győzelem.

A vendégek egyébként remek formában érkeznek. Március elején kikaptak ugyan a szárnyaló Albától (72–91), azóta nagyon magabiztosan megverték a Honvédot (61–87) és a Kaposvárt (94–67), múlt héten pedig Kecskemétről (86–91) is győzelemmel távoztak.

A kapott pontszámokat tekintve a Szolnok és a Falco után övék a harmadik legjobb védekezés és támadásban is jeleskednek. Mind az öt légiósuk tíz pont felett átlagol, de két magyar játékos sem sokkal marad el ettől. Legeredményesebb emberük az irányító Yasiin Joseph, aki pontszerzésben (14.9), gólpasszban (5.4) és VAL-ban (21) is a csapat legjobbja.

A hazai játékosok közül a fiatalszabálynak is megfelelő Valerio Bodon Vincentet kell kiemelni, akinek ez az igazi berobbanó éve: átlagban több mint 25 percet játszik, 8.8 pont, 4.4 lepattanót hoz és 45 százalékkal dobja a hárompontosokat.

Két játékosnak is különleges lehet ez a mérkőzés, hiszen Sitku Márton szülővárosa csapata ellen játszhat, míg Fazekas Csaba az előző együttese ellen léphet pályára.

TIPPMIX NB I/A, 26. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Sopron KC
Szombat, 18 óra, Continental Aréna