Szerdán megkezdjük a férfi kosárlabda NB I/A alsóházi rájátszását. Mint ismert, az utolsó helyen fejeztük be az alapszakaszt és onnan is kezdjük meg a play-outot, ugyanakkor csak egy pont a lemaradásunk a 13. Honvéd mögött, valamint a budapestiek előtt álló csapatok is csupán egy-egy ponttal indulnak jobb helyzetből. A tíz forduló végén utolsó helyen álló együttes kiesik az első osztályból.

Papíron a legnehezebb feladattal rajtolunk, hiszen a rájátszásról éppen lecsúszó, kilencedik Paks otthonában vendégeskedünk. Az Atomerőmű az utolsó fordulóban esett el playofftól, ráadásul múlt szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjében is kikapott szoros meccsen a Kecskeméttől, így lemaradt a sorozat négyes döntőjéről is.

Az alapszakaszban Deon Edwin volt a tolnaiak legeredményesebb játékosa: az amerikai hátvéd pontszerzésben hatodik (17.73), gólpasszban negyedik (6.39) a VAL-számokat tekintve első volt (26.92.). Ő nagy csatát vívhat majd Darius Perryvel, aki pontszerzésben a legjobb volt (22.19), míg a VAL-listán harmadik lett (25.38).

Mezőnyjátékosoknál maradva veszélyes Terrell Buckingham és a sokat kihagyó Kovács Ákos, legjobb tripladobójuk a négyesként is bevethető Milos Grubor (meccsenként 2.2 hármast értékesít 44 százalékkal), míg palánk alatt nagyon domináns Eilingsfeld János és Paul Atkinson. A magyar válogatott kiválóságáról külön is meg kell emlékezni, hiszen a mögöttünk hagyott alapszakaszban 16.2 pontot és 8 lepattanót átlagolt, 22.7 VAL-lal övé volt a második legjobb magyar teljesítmény a bajnokságban.

A feladat tehát nem egyszerű, de itt már tényleg minden meccs számít, ezért Pakson is győzelemre kell törekednünk. A csapat sokat dolgozott ezért az elmúlt napokban is.

– Nehéz munkával telt a szünet, amit nem könnyített meg, hogy több játékosnak meg kellett gyógyulnia betegségből vagy sérülésből – fogalmazott Darko Radulovic vezetőedzőnk. – Azon dolgoztunk, hogy fejlődjön a játékunk és javítsuk a hibáinkat. Elég időnk volt arra, hogy felkészüljünk az első, és már az azt követő meccsekre is, hiszen a folytatásban kevesebb napunk lesz hangolódni az újabb fordulókra. Azt gondolom, ha végrehajtjuk az elképzelt taktikát, akkor lehet győzelmi esélyünk. Az említett, kisebb sérülések ellenére is jó formában van a társaság, mindenki készen áll arra, hogy a maximumot nyújtsa a csapatért.

TIPPMIX NB I/A, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
Atomerőmű SE–Hübner Nyíregyháza BS
Paks, szerda, 18.00
Stream: MindiGO Sport

Ilyen állással rajtol az alsóház

  1. Paks 6 pont
  2. Kaposvár 5 pont
  3. Oroszlány 4 pont
  4. Szeged 3 pont
  5. Honvéd 2 pont
  6. Nyíregyháza 1 pont