Csapatunkra újabb fontos mérkőzés vár, és ha lehet ilyet írni, a szombati még inkább kulcsmérkőzésnek nevezhető, mint a mögöttünk hagyott szerdai találkozó. Míg az első fordulóban az alsóház legjobb pozíciójában álló Pakssal találkoztunk, addig hétvégén a 12. Szegedhez látogatunk.

Ellenfelünk az első meccsén Oroszlányban kapott ki úgy, hogy lényegében végig a hazaiak vezettek. Érdekesség, hogy öt légiósukból kettő, Tyler Roberson és Wesley Person nem dobott pontot azon a találkozón. Desmond Washington ezúttal is rendkívül eredményes volt (24 pont), ugyancsak jól teljesített Bognár Kristóf (9 pont, 7 lepattanó) és Nahziah Carter (14 pont, 7 lepattanó).

Utóbbi nem játszott ellenünk a márciusi mérkőzésen, Washingtonról viszont rossz emlékeink vannak. A bő egy hónapja játszott meccsünkön jó kezdés után a harmadik negyedben már hússzal vezettünk, innen az amerikai kisember vezetésével fordított ellenfelünk és nyert. Az irányító 29 pontot, 9 lepattanót, 8 kiharcolt faultot és 6 gólpasszt jegyzett, 41 VAL-t ért el.

Ismerjük tehát a receptet, hogyan lehet jól játszani a Szeged ellen, ezúttal azonban negyven percen át koncentrálnunk kell, hogy bravúrt érjünk el idegenben.

TIPPMIX NB I/A, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
Naturtex-SZTE-Szedeák – Hübner Nyíregyháza BS
Szeged, Városi Sportcsarnok, szombat, 19.15
Stream: MindigTV GO

Az alsóház állása

  1. Paks 8 pont
  2. Kaposvár 7 pont
  3. Oroszlány 6 pont
  4. Szeged 4 pont
  5. Honvéd 3 pont
  6. Nyíregyháza 2 pont