Szerdán végre hazai pályán is bemutatkozunk az alsóházi rájátszásban. Sokszor leírtuk már, hogy fontos mérkőzés következik, a bajnokság végéhez közeledve ez egyre hangsúlyosabb. Az előttünk álló napok sorsdöntőek lehetnek, hiszen a héten kétszer is a Continental Arénában lépünk pályára: két győzelem esetén nyílttá tehetjük a küzdelmet a bennmaradásért, újabb két vereséggel viszont nagyon nehéz helyzetbe kerülnénk.

Az első feladat szerdán 18 órakor a Kaposvár legyőzése.

A somogyiak a tizedik helyről kezdték meg az alsóházi küzdelmeket, az alapszakasz vége óta megverték a Honvédot 95–72-re, múlt hétvégén pedig kikaptak az Oroszlánytól 81–72-re.

Legutóbb március 25-én találkoztunk velük Kaposváron, akkor a KKK 87–70-re győzött. Isiah Brown egészen tarthatatlan volt, az amerikai irányító kilencből hat hárompontost értékesítve 33 pontot szerzett és nyolc kiharcolt faultot jegyzett. Az ő semlegesítése kulcskérdés lesz, de másokra is figyelni kell, például Tomislav Gabric távolról, míg Michael Hughes, valamint DeSean Parson elsősorban a palánk alól veszélyes.

Nagy szükségünk lesz a biztatásra, reméljük, hogy szurkolóinkkal együtt kiharcoljuk a fontos győzelmet!

TIPPMIX NB I/A, ALSÓHÁZ, 3. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Kometa Kaposvári KK
Szerda, 18 óra, Continental Aréna

Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap