Az alsóházi rájátszásban az összes mérkőzésünknek óriási a tétje, de vasárnap minden eddiginél fontosabb meccset játszunk.

Szerdán fájó vereséget szenvedtünk, a Budapesti Honvéd SE esetleges legyőzésével viszont nyílt maradna a bennmaradásért vívott harc.

A fővárosiak eggyel több ponttal kezdték meg az alsóházi küzdelmeket. Az alapszakasz óta kikaptak a Kaposvártól és legutóbb az Oroszlánytól, a kettő között viszont hazai pályán legyőzték a Paksot, ezzel továbbra is az utolsó előtti helyen állnak, de már két pont az előnyük csapatunkhoz képest.

Az alapszakaszban egyszer megvertük már a piros-fehéreket, március 18-án viszont, a Continental Arénában rendezett legutóbbi összecsapáson a vendégek diadalmaskodtak 91–85-re. Akkor Darius Perry 30 pontig jutott, de Bazsó Brúnó, Rytis Pipiras (17-17 pont) és Erik Copes (14) is remekül játszott, viszont a Honvéd több lábon állt.

Az alsóházban idáig négy játékos remekel a budapestieknél. Legjobbjuk Stefan Mijovic, aki 16.3 pontot átlagol és 42 százalékkal tüzel távolról. Taz Sherman ugyanilyen pontátlagot tud felmutatni, a fiatal Tanoh Dez András 12.7 pontot hozott meccsenként és 5.3-as lepattanóátlaga is kiemelkedő csapaton belül. Utóbbi kategóriában Isaiah Crawley meccsenként megszerzett 10 lecsorgóval első.

A számok alapján ők a Honvéd legfontosabb emberei, de nem felejthetjük el, hogy az alapszakaszban rengeteg jó meccse volt Demeter Attilának, Simon Kristófnak és Peringer Balázsnak is.

– Jó csapattal találkozunk, amelynek számos opciója van támadásban és nagyon jó a mentalitása – fogalmazott vezetőedzőnk, Darko Radulovic. – Az ellenük játszott előző mérkőzés kicsúszott a kezünkből, ezúttal a lehető legnagyobb energiával kell játszanunk, ha győzni szeretnénk.

Az első három mérkőzés összesített statisztikái szinte semmilyen különbséget nem mutatnak a két csapat között. Bízunk benne, hogy vasárnap estére a győzelemszám is kiegyenlítődik!

TIPPMIX NB I/A, ALSÓHÁZ, 4. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Budapesti Honvéd SE
Vasárnap, 19 óra, Continental Aréna