Fontos győzelem után szerda este az Oroszlány vendégeként zárjuk az alsóházi rájátszás első körét.

Az OSE az alsóház legjobb formában lévő csapata, mind a négy mérkőzését megnyerte: a Szegedet 89–76-ra, a Kaposvárt 82–71-re, a Honvédot 73–67-re, a Paksot 99–80-ra győzte le.

Az eddigi négy meccsen Djordje Dimitrijevics a legkiemelkedőbb játékosuk, a hátvéd 16.8 pontot és 6.8 gólpasszt átlagol, miközben 7 faultot harcol ki meccsenként. Jacob Calloway 56 százalékkal dobja a hárompontosokat és 14.3 pontot szerez mérkőzésenként, a palánk alatt nagy munkát végez Shane Henry és Denis Krestinin, míg Josip Barnjaknak ugyancsak a triplaszázalékát (44) lehet kiemelni. A 8.6 pontot átlagoló Illés Máté rendszerint a padról beszállva ad nagy energiát a csapatának.

Ha már nagy energia, rengeteg lepattanót szed a Lions, ebben Krestinin jár az élen (8), de Calloway és Henry is 6 felett átlagol.

– Az előző mérkőzés visszaadta számunkra a reményt – mondta el Darko Radulovic vezetőedzőnk. – Bízom abban, hogy a fiúk szerdán is a legjobbjukat nyújtják. Az OSE a legjobb csapat idáig az alsóházban, jó értelemben véve agresszívan játszik és a játékosai tele vannak önbizalommal. Okosan kell kosárlabdáznunk és extra energiát kell a védekezésbe tennünk.

Nehéz feladat előtt állunk tehát, de bízhatunk abban, hogy a vasárnapi győzelmen felbuzdulva az Oroszlánnyal is jó mérkőzést játszunk!

TIPPMIX NB I/A, ALSÓHÁZ, 5. FORDULÓ
MVM-OSE Lions–Hübner Nyíregyháza BS
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, szerda, 18.