Két hét szünet után szerdán hazai pályán folytatjuk a bajnokságot, de úgy is fogalmazhatunk, hogy megkezdjük az utolsó rohamot a bennmaradásért. Öt forduló van még hátra az alsóházi rájátszásból, ennyi lehetőségünk maradt az első osztályú tagságunk megőrzésére.

Következő ellenfelünk, az Atomerőmű SE a kilencedik helyen fejezte be az alapszakaszt, s bár azóta visszacsúszott egy pozíciót, már matematikailag is biztos, hogy elkerüli a kiesést. A paksiak a rájátszás első körében 89–72-re legyőztek minket, azóta megverték a Szegedet és a Kaposvárt, két idegenbeli mérkőzésüket viszont elveszítették: Budapesten 75–65-re, Oroszlányban 99–80-ra kaptak ki.

A tolnaiak az elmúlt időszakban több meccsen is hiányos kerettel álltak ki, mások mellett Eilingsfeld János is hagyott ki mérkőzést. Talán nem lövünk mellé, ha azt írjuk, hogy ő legfontosabb játékosuk. A magyar válogatott erőcsatár a kiváló alapszakasz után a rájátszásban is remekel, 20 pontot (94%-os büntetőzéssel), 7.5 lepattanót és 27.3 VAL-t átlagol, mindegyik statisztikai kategóriát vezeti csapaton belül.

Az alapszakasz alatt az egész bajnokságban a legtöbb VAL-t jegyezte Deon Edwin, a rájátszásban azonban estek a számai, 10.8 pontot és 5.3 gólpasszt ért el eddig négy meccsen. Ezzel párhuzamosan nagyot javult De’Monte Buckingham teljesítménye, aki 18 pontot hoz mérkőzésenként, de Paul Atkinson (16 pont, 7.2) és Milos Grubor (10.8 pont) is meghatározó tagja az Atomnak.

Nem lesz tehát könnyű dolgunk szerdán, de az elmúlt napokban alaposan felkészülhettünk a folytatásra.

– Jól jött a szünet, hogy pihenjünk picit és fizikailag is rendbe tegyük magunkat, valamint lehetőségünk volt arra is, hogy a játékunk bizonyos részletein alakítsunk – mondta el vezetőedzőnk, Darko Radulovic. – A Paks nehéz ellenfél, de mint a magyar első osztályban minden csapat számára, az ASE-nak is nehezek az idegenbeli meccseik. Az előző, egymás elleni mérkőzésünkön fölénk nőttek fizikailag és a második félidőben elvesztettük a fókuszt is. Fejlődnünk kell ezekben a szegmensekben, hogy győzelmet arassunk.

TIPPMIX NB I/A, ALSÓHÁZ, 6. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Atomerőmű SE
Szerda, 18.00, Continental Aréna