Ez már tényleg az utolsó szalmaszálak egyike. Mostanra eldőlt, hogy a 13. Budapesti Honvéd, vagy mi esünk ki az első osztályból. Két győzelemnyi lemaradásban vagyunk a fővárosiakhoz képest, aminek ledolgozására négy meccsünk maradt.

Emiatt tehát kötelező behúznunk a következő mérkőzésünket a Szeged ellen.

A Szedeák az alapszakaszban mindkét találkozónkat megnyerte, az alsóházban pedig 89–68-ra győzött ellenünk hazai pályán. Mivel ők szerdán megverték az Oroszlányt és mi vereséget szenvedtünk, eldőlt, hogy Nikola Lazics csapata már nem végezhet az utolsó helyen.

Amennyiben teljes kerettel érkeznek, úgy Desmond Washingtonra kell a legjobban figyelni. Az amerikai irányító az alapszakaszban is fantasztikus számokat hozott, a rájátszásban hat mérkőzésen 18.3 pontot, 4.8 lepattanót és 5.3 gólpasszt átlagol, 26.3 VAL-lal a teljes mezőny második legeredményesebb játékosa.

A vendégek második legjobbja Kassim Nicholson, aki legutóbb 20 pontot és 8 lepattanót jegyzett ellenünk. Másik három légiósuk is képes meccset eldöntő teljesítményre, ám akit külön ki kell még emelnünk, az Bognár Kristóf, a 29 éves magyar center ugyanis közel harminc percet játszik meccsenként, amit 9.7 pontos, 7.2 lepattanós teljesítménnyel hálál meg.

Semmiképpen sem lesz tehát könnyű dolgunk, de nem is feltétlen az ellenfél játéka a kérdés, hanem az, hogy tudunk javítani a szerdán látottakon.

– Engem személy szerint megsemmisített az ASE elleni vereség – mondta el Darko Radulovic vezetőedzőnk. – Meglátjuk, hogy a játékosok is levonták-e a tanulságot. Egy valamin kell változtatnunk a szerdaihoz képest, az pedig a gondolkodásmódunk. Meg kell mutatnunk, hogy igenis akarunk küzdeni. A Szeged egyébként tapasztalt, minőségi játékosokkal teli csapat, amelyik a legutóbbi győzelme után jó hangulatban készülhetett a szombati mérkőzésre.

TIPPMIX NB I./A, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 7. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Naturtex-SZTE-Szedeák
Szombat, 18.00, Continental Aréna