Borzasztó hét után szerdán Kaposváron folytatjuk az alsóházi rájátszást. Az elmúlt két vereséggel az eddigieknél is nehezebb helyzetbe hoztuk magunkat, de még mindig van esélyünk a bennmaradásra. Adott esetben még egy vereség is beleférhet, igaz, az sem biztos, hogy elég, ha hibátlanul teljesítünk a hátralévő három fordulóban.

A lehetséges forgatókönyvekről később, előbb lássuk, mit érdemes tudni a szerdai ellenfelünkről!

A Kaposvár már biztosan megmenekült, a továbbiakban nyugodtan léphet pályára, na meg igen hiányos kerettel. A somogyiak az elmúlt napokban három légiósuktól, nevezetesen Sebastian Aristól, Desean Parsonstól és Isiah Browntól is elköszöntek, míg Hendlein Roland sérüléssel bajlódik. Az előző fordulóban már úgy kaptak ki az Oroszlánytól, hogy Michael Hughes és Tomislav Gabric mellett két magyar felnőttjátékos, Krnjajski Boris és Bogdán Benedek maradt a keretben, mellettük U23-as korú játékosok kaptak lehetőséget.

Ezt kell nekünk kihasználnunk, mert nagy szükségünk van minden győzelemre!

Az már korábban biztossá vált, hogy a Honvéd vagy a mi csapatunk lesz az utolsó. A fővárosiak jelenleg két ponttal jobban állnak. Mint ismert, a győzelemért kettő, a verségért egy pont jár, vagyis a hátralévő három meccsből kettővel többet kell megnyernünk, mint a Honvéd, és ebben a budapesti győzelemnek is benne kell lennie.

Bennmaradunk, ha mindhárom mérkőzésünket behúzzuk és a Honvéd maximum egy meccset nyer meg. Adott esetben két győzelem is elég lehet, ám akkor a Honvédnak nyeretlennek kell maradnia a folytatásban.

Mi a somogyi túra után szombaton Budapestre látogatunk, majd hazai pályán zárunk az Oroszlány ellen. A fővárosiak szerdán az OSE vendégeként lépnek pályára, utána összecsapnak velünk, az utolsó fordulóban pedig a Szegedet látják vendégül.

Bennmaradó helyen végzünk, ha:
– A hátralévő három mérkőzésből hármat megnyerünk és a Honvéd maximum egyet nyer
– A hátralévő három mérkőzésből kettőt megnyerünk és a Honvéd nem nyer egyet sem

A Blue Sharks programja

05. 17.: Kaposvár–Nyíregyháza
05. 20.: Honvéd–Nyíregyháza
05. 24.: Nyíregyháza–Oroszlány

A Honvéd programja

05. 17.: Oroszlány–Honvéd
05. 20.: Honvéd–Nyíregyháza
05. 24.: Honvéd–Szeged