Nincs benne semmi túlzás: a szezon legfontosabb mérkőzését játsszuk szombaton. Az alsóházi rájátszás nyolcadik fordulójában újra szorossá vált a kiesés elkerüléséért vívott harc, ugyanis győztünk Kaposváron, a Honvéd pedig kikapott az Oroszlány vendégeként. A két csapatot így egy pont választja el egymástól, ami azt jelenti, hogy a nyomás immáron nem csak a mi vállunkat nyomja.

A felek szombaton 15 órától a budapesti Ludovika Arénában csapnak össze egymással. A képlet egyszerű, mivel ha nyerünk, akkor úgy várhatjuk az utolsó fordulót, hogy már mi állunk jobb pozícióban, vereség esetén pedig biztossá válna a kiesésünk.

Idáig háromszor találkoztunk egymással. Az alapszakasz mindkét meccsén a vendéggárda győzött, az alsóház első körében pedig úgy diadalmaskodtunk a Continental Arénában, hogy 39 percen és 43 másodpercen át vezettünk (84–81).

– Mindenki tudja, hogy a két csapat számára ez a szezon legfontosabb mérkőzése – fogalmazott vezetőedzőnk, Darko Radulovic. – Mindenkit arra buzdítok, hogy legyen ez a kosárlabda ünnepe, mindenki a legjobbját nyújtsa és győzzön a jobb csapat, hagyják, hogy a játékosok döntsék el a meccset! Dusko Vujosevics szavaival szeretnék élni: „hitem szerint a sport azért jött létre, hogy valamiben fair küzdelem legyen, mert a világon semmi más nem fair.”

Bízunk benne, hogy sok nyíregyházi szurkoló kilátogat a mérkőzésre és egy remek hangulatú összecsapáson a saját kezünkbe vesszük a sorsunkat!