Noha már az ötödik forduló következik, még csak a második hazai mérkőzésünket játsszuk. Itt az ideje, hogy elkezdjünk meccseket nyerni, így pénteken sincs más választásunk, meg kell szerezni a második győzelmünket!

Nem lesz ugyanakkor könnyű dolgunk, még akkor sem, ha az Óbudai Kaszások is ugyanolyan mérleggel állnak, mint mi. A fővárosi együttes kikapott a Vasastól, a Ceglédtől és a DEAC U23-tól, majd múlt héten, a TF-Budapest elleni izgalmas mérkőzésen megszerezte első győzelmét.

A Kaszások kerete alaposan átalakult a nyáron. A legnagyobb név Supola Zoltán (10.3 pont), aki az elmúlt tíz évben az élvonalban kosárlabdázott, legponterősebb játékosuk a nagy B csoportos rutinnal felvértezett Lakosa Ákos (16.8 pont), de oda kell figyelni Armaghani Árminra (11.5 pont, 5.5 lepattanó), Boros Márkra (11.5 pont) és Kármán Domonkosra (8.5 pont, 5 lepattanó) és a nyíregyházi nevelésű Pollák Balázsra is (6.5 pont).

– Kulcsfontosságú mérkőzés következik, persze nem akarok túlzott nyomást helyezni a srácokra, de nyernünk kell – mondta el vezetőedzőnk, Horváth Ákos. – Bőven volt mit megbeszélnünk a pécsi találkozó után, ugyanis vannak olyan dolgaink és olyan taktikai elemeink, melyek begyakorlásához időre van még szükségünk. Az Óbudai Kaszások hátvédsora nagyon erős, Lakosa Ákos és Supola Zoltán kettőse remek párost alkot, ráadásul magas poszton ott van az a Kármán Domonkos, aki ég a vágytól, hogy bizonyíthasson. Harcos csapat érkezik, így nem lesz könnyű dolgunk, de nagyon várjuk ezt az összecsapást. Ami minket illet, a srácok meccsről meccsre, edzésről edzésre fejlődnek, egyre komfortosabban mozognak a pályán, remek dobóhelyzeteink vannak, melyekből egyre többször be is találunk. Habár vannak, akik kisebb-nagyobb sérüléssel küzdenek, de készen állunk a pénteki kihívásra.

Jó hír, hogy csapatunkban bemutatkozhat új légiósunk, Sioeli Vaiangina. A találkozót pénteken 17 órakor a Continental Arénában játsszuk.