Négy meccs után egy győzelemmel álló csapatok találkozóján abban bízhattunk, hogy hazai pályán mi javítunk a mérlegünket. Ebben már segítségünkre lehetett Sioeli „Joel” Vaiangina is. Az új-zélandi magasember rögtön a kezdőben kapott lehetőséget és egy-két lepattanó után megmutatta, hogy valóban olyan sokoldalú, mint ahogy Horváth Ákos vezetőedző elmondta. A 205 centis légiós végigvezette a labdát az egész pályán és betörés után szép ziccerrel megszerezte első kosarát nyíregyházi mezben.

Ezen kívül viszont nem sok örömünk volt az első negyedben, mert az imént említetthez hasonló könnyű kosarak elmaradtak, távolról pontatlanul dobtunk, nem volt meg a ritmusa az akcióinknak, míg a másik oldalon – ugyan a Kaszások sem brillíroztak – ellenfelünk faulttal együtt szerzett kosarakkal kezébe vette az irányítást.
Hasonlóan folytatódott a játék, a második negyed is leginkább az elrontott dobásokról szólt a mi oldalunkon (1/16 hárompontos az első félidőben), a vendégek pedig Boros Márk vezetésével szépen lassan 15 pontossá növelték az előnyüket. Joelnek itt is voltak biztató percei, ám a nagyszünetben így is 14 ponttal vezetett az Óbuda.

Az addigiakhoz képest merőben más volt a harmadik negyed. Kevesebb mint három perc alatt annyi pontot dobtunk, mint a második negyedben összesen, a játékrész végére pedig túldobtuk az első félidei termést. Végre lendületesen játszottunk, jobb volt a testbeszéd, érződött az energia a pályán. Joel zsákolt, Tarján Izsák szép játék után közelről volt eredményes, bevágott egy hármast Végső Bálint, nagyon jól szállt be Völgyi Marcell és jobban is védekeztünk, mint korábban. A folyamatos zárkózás az etap végéhez közeledve beérett és már vezettünk is (54–51).

Hiába tűnt azonban úgy, hogy átvesszük játék irányítását, nem tudtunk elszakadni, annak ellenére sem, hogy a Kaszásoknál többen kipontozódtak, ráadásul legtöbben a magas posztokról estek ki. Kétpontos előnynél megint lefagytunk, kaptunk egy újabb 2+1-et, majd az újra magára találó Boros hármasával hattal mentek a vendégek. A hajrában Bus Iván hármasa még visszahozta a reményt, de Boros megállíthatatlan volt, hozzá Supola Zoltán is fontos büntetőkkel csatlakozott, így csak futottunk az eredmény után, fordítani már nem sikerült. 72–77

NB I/B, Piros-csoport, 5. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Óbudai Kaszások 72–77 (14–19, 11–20, 29–12, 18–26)

Continental Aréna, v.: Balogh, Domán, Nagy.
Nyíregyháza: Geiger, Végső 7/3, Szobi 11/3, Tarján 10, Vaiangina 22. Csere: Bus 3/3, Völgyi 10, Magyari, Nagy 9/3, Bonifert. Vezetőedző: Horváth Ákos.
Óbuda: Boros 28/9, Supola 19/9, Varsányi 3/3, Armaghani 7, Kármán 6. Csere: Lakosa 2, Pollák 8/3, Szabó, Horváth 4, Balázsi. Vezetőedző: Takács Máté.
Kipontozódott: Völgyi (32.), ill. Balázsi (28.), Kármán (33.), Armaghani (36.).