Noha 1–4-es kezdés után is van még esély a jó szezonra, a csapatépítés szempontjából kulcsfontosságú lenne, hogy végre pozitív élményeket szerezzen a társaság. Péntek délután Miskolcon adatik meg a következő lehetőség a javításra.

A két csapat a legutóbbi B csoportos szereplésünk idején is azonos osztályban játszott, ám a MEAFC az elmúlt két szezont a Zöld-csoportban töltötte, onnan a döntőt megnyerve jutott fel.

A borsodiak az első két fordulóban kikaptak a MAFC-tól és a Vasastól, majd nagy meglepetésre legyőzték a Ceglédet 106–90-re, a DEAC U23-as gárdáját is megverték, legutóbb pedig alulmaradtak a TF-Budapest vendégeként.

Legponterősebb játékosuk Kozák Márton, aki a meccsenként szerzett 17.6 pont mellé 4.2 lepattanót és 5.4 gólpasszt tesz a közösbe, meghatározó az átlagban 14 pontot és 7 lepattanót jegyző Czirbus József játéka, valamint az irányító Tóth Bence szereplése, aki 12.4 pontja mellett 9.2 gólpasszt oszt ki mérkőzésenként, ezzel öt forduló után a bajnokság legjobbja a kategóriában. Figyelni kell a kisebbik Kozák testvérre, a korábbi Cápa, Kozák Bertalanra is, aki 9.6 pontot átlagol idáig.

– Az egy négyes állás nem könnyíti meg a lélektant, de azt kell mondjam, hogy a heti munka jól sikerült, ahhoz képest, hogy nagyon nem úgy állunk, ahogy szeretnénk, pozitív légkörben, teljes fókusszal készülünk a Miskolcra – árulta el vezetőedzőnk, Horváth Ákos. – A Kozák testvérek több éve a hátvédsort erősítik, illetve Tóth Bence és Pintér Dávid is nagyon jó dobóformában kezdte a szezont, rájuk figyelni kell, de az egész csapatra igaz, hogy együtt van jó pár éve, aminek mindig van összekovácsoló ereje. Jellemző rájuk a nagyon hosszú rotáció, egy-két embert leszámítva nem játszanak 20 percnél jelentősen többet, sok cserével, mindig friss embereket a pályán tartva hajtós csapat a Miskolc. A legfontosabb viszont az, hogy a saját ritmusunkat kell játszanunk, és be kell találnunk, anélkül nem lehet meccset nyerni.