Nem éppen jó formában, de annál motiváltabban léptünk pályára péntek este Miskolcon. Kiválóan elkaptuk a rajtot, szép összjáték után született meg a mérkőzés első kosara Tarján Izsáktól, majd ugyancsak tetszetős akcióból Végső Bálint dobott hármast. A MEAFC jellemzően közelről támadta a gyűrűnket, de egy-két szituációt leszámítva jól védekeztünk. A másik oldalon jöttek kosarak Joeltől, Bus Iván bevágott egy triplát, majd indításból kiszolgálta Tarjánt (6–16), ami után időt kértek a hazaiak. Az akaratunkat mutatta, hogy rengeteg támadólepattanót szedtünk, második esélyből pedig rendre eredményesek voltunk és már tizennégy ponttal is vezettünk.

Noha Nagy Simon távoli kosarával kezdtük meg a második negyedet, kicsit beragadtunk, ráadásul két és fél perc alatt összegyűlt az öt csapathibánk. Az újonc gárda jól védekezett, a játékrész derekára feljött 29–36-ra. Sajnos az időkérés sem segített, a miskolciak kettő pontra zárkóztak, az egyenlítésért azonban nem támadhattak, mert Völgyi Marcell előbb közelről küzdött meg egy kosárért, majd távolról is betalált, Bus vezetésével pedig a negyed végére javult a játékunk, így kilenc pontos előnnyel mehettünk nagyszünetre (42–51).

Noha a fordulás után akadt egy-két biztató momentum – például Bus 2+1-e, Bonifert támadólepattanó után visszaküzdött közelije –, összességében nem játszottunk jól. Sokat romlott a dobószázalékunk és kiegyenlítetté vált a játék. A lelkes MEAFC egyre közelített, a 28. percben egy hármassal át is vette a vezetést. Ekkor már mindenből betaláltak a hazaiak, így a negyed záró pillanataként szerzett kosarunk is csak arra volt jó, hogy egypontossá faragjuk a hátrányunkat.

Fej fel mellett haladtak a csapatok a negyedik etapban is, majd 73–70-nél elkaptuk a fonalat. Völgyi két büntetőjével fordítottunk, Végső ziccerezett, Bus rövid időn belül hat pontot tett a közösbe, amivel három perccel a vége előtt 73–82-re vezettünk. Ekkor sem nyugodhattunk meg, mert a Miskolc két gyors kosárral visszajött a meccsbe és nem jöttek be a megoldásaink támadásban. Az utolsó perc elején is vezettünk még hárommal, de sajnos szétestünk. Az utolsó teljes támadásunkból nem sikerült lezárni a meccset, Tóth Bence öt másodperccel a vége előtt triplát szerzett, ezután már nem jutottunk dobásig, így 84–82-re kikaptunk.

NB I/B, Piros-csoport, 6. forduló
MEAFC-Miskolc–Hübner Nyíregyháza BS 84–82 (19–28, 23–23, 27–17, 15–14)

Miskolc, v.: Jakab, Németh, Nepp.
MEAFC: Tóth 17/3, Kozák M. 8, Kozák B. 6, Czirbus 20, Gerőcs 8/6. Csere: Lippai 9, Ragályi 11/3, Sándor, Gadus, Pintér 2, Velkey 3/3. Vezetőedző: Váczi Péter.
Nyíregyháza: Bus 24/3, Végső 7/3, Szobi 5/3, Tarján 9, Vaiangina 8. Csere: Geiger 2, Nagy 6/3, Völgyi 15/3, Vaskó, Magyari 2, Bonifert 4. Vezetőedző: Horváth Ákos.
Kipontozódott: Szobi (30.).