Edzőváltás után ezen a héten már Merim Mehmedovic szakmai igazgató készítette fel a csapatot a nagyon keménynek ígérkező, BKG elleni mérkőzésre.
Ha nem lenne elég nehéz a helyzetünk, a meccs elejével lelkileg még nehezebbé tettük a szituációt. Négy és fél percig nem szereztünk kosarat, Szobi Dániel ziccere szakította meg a szörnyű kezdést, ám a vendégek akkorra Nagy Botond és Jake Newman vezetésével már 15-nél tartottak. Ezután lendület költözött a támadójátékunkba, igaz, nem volt könnyű dolgunk a jól védekező szigetszentmiklósiak ellen. Nagy Simon jól szállt be, a rövid pihenő után visszatérő Siolei „Joel” Vaiangina is összeszedte magát, a negyed végén azonban megint 15 pontossá nőtt a BKG előnye.

A második játékrész első fele megmutatta, hogy több van bennünk, mint amit az első öt percben mutattunk. Joel kétszer blokkolt, a másik oldalon zsákolt egy nagyot, az ugyancsak jól kezdő Bonifert Bendegúz indításból szerzett kosarat, Nagy Simon pedig bevágott egy hármast. Csakhogy a védekezésünk nem akart összeállni, így nem tudtunk jelentősen zárkózni. Az etap második felét aztán Szobi hármasával indítottuk, a palánkok alatt nagyot küzdő Tarján közelről talált be, majd két büntetőt is értékesített, amivel hosszú idő után újra tíz ponton belül voltunk. Itt még nem volt vége, Bonifert hármasával már csak hét volt a hátrányunk (37–44), igaz, erre azonnal kaptunk is egy távoli kosarat az extra napot kifogó Büki Lóránttól.

A második félidőnek tíz pontos hátrányban vágtunk neki. Végső Bálint előbb közelről, majd távolról talált be, Joel kosarával pedig feljöttünk öt pontra. A harmadik negyedben kiválóan teljesítettünk hátul, ami megadta a lendületet a csapatnak. Völgyi Marcell hármasa talpra ugrasztotta a kispadot, 56–61-nél azonban „beragadt” az eredményjelző, amíg Füzi Róbert be nem vágott egy hármast, Bus kosarával pedig a játékrész utolsó percében egyenlítettünk (61–61).

Innen nehezített pályán játszottunk, több érdekes játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket. Nyolc pontról kellett újra zárkózásba kezdenünk. Végső egymást követő támadásokból a jobb és a bal sarokból is triplát dobott, Völgyi indításból ziccerezett. Hogy ne örüljünk sokáig, „természetesen” jött az újabb technikai a csapatunknak. Öt perccel a vége előtt megint mínusz nyolcról zárkóztunk egészen két pontig. Itt többször is támadtunk az egyenlítésért, de nem jártunk sikerrel. Óriási izgalmakat ígért a hajrá. Fél perccel a vége előtt kivédekeztük a BKG akcióját, Bonifertet pedig akárhogy üthették a levegőben (a fújás elmaradt), kosarat szerzett. Maradt még 2,5 másodperce a vendégeknek, ám Joel blokkal hosszabbításra mentette a meccset (80–80).

Hiába küzdöttünk azonban, a ráadásra sajnos elfogytunk, így szívszaggató vereséget szenvedtünk.

NB I/B, Piros-csoport, 7. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–BKG PRIMA Akadémia 80–90 (14–29, 25–20, 22–13, 19–18, 0–10) – hosszabbítás után

Continental Aréna, v.: Sörlei, Földi, Bács.
Nyíregyháza: Bus 4, Végső 16/12, Szobi 10/6, Tarján 4, Vaiangina 15. Csere: Völgyi 9/3, Nagy S. 8/6, Bonifert 11/3, Magyari, Füzi 3/3. Szakmai igazgató: Merim Mehmedovic.
BKG: Nagy Bo. 25/12, Nagy Be. 8/6, Büki 18/18, Newman 26/3, Nshimba 8. Csere: Bartos, Szeleczki 4, Edelényi, Csomós 1. Vezetőedző: Nagy Ágoston.