Nagyon fontos mérkőzés várt csapatunkra kedden. Egyrészt azért, mert a Hepp-kupában nem szabad hibázni, egyetlen vereség is a kiesést jelenti, másrészt pedig az volt a célunk, hogy fájó meccsek után végre sikerélményt szerezzünk.

A rossz sorozat részeként mások mellett a Salgótarján is megvert minket a Continental Arénában, kedden azonban gyorsan megmutattuk, hogy a vendégek nem a október eleji Blue Sharksszal játszanak.

Végső Bálint ott kezdte az összecsapást, ahol a szombatit abbahagyta, vagyis az első támadásunkból beköszönt távolról. A második akciónkat Völgyi Marcell fejezte be Bus Iván jó passza után, később Sioeli Vaiaingina megszerezte első hármasát nyíregyházi mezben és rögtön utána dobta a következőt. Jól küzdöttünk, rendben volt a védekezésünk, Tarján Izsákkal az élen remekül lepattanóztunk és a dobószázalékunk sem romlott, Szobi Dániel és Nagy Simon is bevágott egy-egy triplát, így az első negyedet tizenkilenc pontos előnnyel zártuk.

Tudatosan kerestük a magasakat a palánk alatt, amiből leginkább Völgyi Marcell profitált. A második játékrészre is jutottak szép jelenetek, ilyen volt Bonifert Bendegúz hatalmas blokkja, de összességében ebben a játékrészben nem voltunk olyan dominánsak, mint az elsőben, egy félidő után így is magabiztosan vezettünk.

A második félidő elején is beragadtunk kicsit, nem ültek a támadásaink, a Salgótarján ezt kihasználva visszajött hét pontra. Időkérés után megszületett Joel harmadik triplája, utána Végső is dobott egyet, de közben kaptunk is két hármast. A harmadik negyed második felében aztán rendeztük a sorokat, újra tíz fölé növeltük a különbséget és jól kezdtük el a negyedik játékrészt. Légiósunk és Végső nagyon aktív volt védekezésben, támadásban Nagy lendült bele, fokozatosan növeltük az előnyünket. A záró etapban hat percig nem kaptunk pontot, az első mezőnykosarat pedig a hetedik perc végén engedtük, amikor már nem kellett izgulnunk.

A győzelemmel bejutottunk a Hepp-kupa negyedik körébe és ebből erőt merítve várhatjuk a pénteki, Fót elleni bajnoki folytatást.

Hepp-kupa, 3. kör
Hübner Nyíregyháza BS–Salgótarjáni KSE 74–60 (25–6, 16–23, 15–16, 18–15)

Continental Aréna, v.: Pozsonyi, Lengyel, Domán.
Nyíregyháza: Bus 7, Végső 8/6, Szobi 7/3, Vaiangina 17/9, Völgyi 15. Csere: Tarján 3, Nagy 9/3, Geiger, Bonifert 5/3, Füzi, Magyari, Vaskó 3/3. Szakmai igazgató: Merim Mehmedovic.
Salgótarján: Karanfilovszki 8, Cserényi, Vas-Teplán 5/3, Hargitai 5/3, Lajsz 4. Csere: Kalassai 3/3, Ormai 4, Váits 10/3, Monye J. 5/3, Monye M. 1, Gaál 12/9, Kiss 3/3. Vezetőedző: Dániel Péter.