A rossz idénykezdés után nyilvánvaló volt, hogy mindegy, melyik versenysorozatban, de valamilyen sikerélményre van szükségünk. A lélektanilag fontos győzelem kedden a Hepp-kupában született meg a Salgótarján ellen. A játékunk helyenként kifejezetten jó volt, több jó egyéni teljesítményt is láthattunk és a védekezésünket is dicsérni lehet, hiszen Piros-csoportos ellenféltől még nem kaptunk ilyen kevés pontot ebben a szezonban (60).

– Az eddigi meccseken görcsösen akartunk, kedden végre görcsök nélkül játszottunk, pedig ez a meccs a pénteki miatt is fontos volt – mondta el Merim Mehmedovic szakmai igazgató. – Vannak még hullámvölgyek, de szerintem már kevesebb, mint eddig, ezért elégedett vagyok. Nem egyszerű a helyzetünk, de biztató jeleket látok, ilyen játékkal bárki ellen lehet esélyünk.

Most már van tehát miből erőt meríteni, hogy pénteken még fontosabb meccset nyerjünk, hiszen a bajnokságban is javítanunk kell, hogy meginduljunk felfelé.

A korábban Újpest néven ismert, ma már Fótként szereplő vendégek 4–3-as mérleggel az ötödik helyről várják a folytatást. A pontok és a VAL-számok alapján a három legjobb játékosuk ismerős lehet a kosárbarátoknak. A kisebb megszakítással 2014 óta Magyarországon kosárlabdázó amerikai irányító, James Kinney átlagban szerzett 15 pont mellett 7.9 lepattanót, 5.6 gólpasszt és 2.7 szerzett labdát tesz a közösbe, az egykori válogatott magasember, Juhos Levente 12.2 pontot és 9.7 lepattanót hoz meccsenként, míg az ugyancsak nagy élvonalbeli tapasztalattal bíró Markovics Luka 14.9 pontot szerez mérkőzésenként.

– A Fót jó szerkezetben játszik, vannak tapasztalt játékosai, szépen összerakott csapat. A legfontosabb viszont az, hogy nekünk magunkban kell bíznunk, tudjuk jól, hogy nálunk is van minőség, azt kell kihozni. Bármelyik csapat ellen úgy kell harcolni, mint kedden. Nehéz mérkőzés lesz, de képesek vagyunk megoldani a feladatot, a bajnokság szempontjából nagyon fontos, hogy nyerjünk – szögezte le a Mehmedovic.

NB I/B, Piros-csoport, 8. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Phoenix-MT Fót
Péntek, 17 óra, Continental Aréna

Fotó: Gazdag Mihály/Kelet-Magyarország