A lélektanilag nagyon fontos győzelmet kedden megszereztük a Hepp-kupában, pénteken pedig az volt a feladat, hogy a bajnokságban is javítsunk.

Jól is kezdtünk, az első pillanattól magunkhoz ragadtuk az előnyt és jó védekezéseket is bemutattunk. Támadásban legkorábban Bus Iván kapta el a fonalat. Irányítónk dobott kosarat ziccerből, betalált távolról és faultokat is harcolt ki. Akadt vetélytársa a másik oldalon az amerikai James Kinney személyében – a két kisember szinte felváltva szerezte a kosarakat. Az első negyedben jól szálltak be a cserék is és Szobi Dániel utolsó másodperces kosarával hét ponttal vezettünk.

A második játékrészt sem indítottuk rosszul, Végső Bálint szép floaterrel volt eredményes, Nagy Simon passzából kosarat szerzett Tarján Izsák, Sioeli Vaiangina hármasával pedig már tizeneggyel vezettünk (36–25). A nagy előnynek nem örülhettünk sokáig, ahogy az várható volt, a vendégek három legrutinosabb embere, Kinney, Markovics Luka és Juhos Levente hátán vitte a csapatát. Jött egy hullámvölgy támadásban, aminek egyik oka az utóbb említett center jó védekezése volt. Itt még időben megráztuk magunkat, Végső hármasa nagyon jókor jött, a nagyszünetben négypontos előnynek örülhettünk.

A második félidő elején aztán már látszódtak a viharfelhők. Nem mentek be a távoli dobásaink, a ponterős Markovics pedig megfordította a meccset. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, ha nem is kosaraztunk eredményesen, nagyon küzdöttünk és kapartunk védekezésben. A harmadik negyed végén azonban egymás után több labda is számunkra kedvezőtlenül pattant, a vendégek hatpontos vezetésre tettek szert.

Innentől kevés pozitívumot jegyezhettünk fel. Támadásban teljesen megálltunk, a lilák pedig elképesztő formában dobtak távolról, Juhos mellett Tóth Zoltán is többször beköszönt kintről. Néhány perc leforgása alatt eldőlt a mérkőzés, amin még Nagy Simon próbált kozmetikázni, ám nem volt esélyünk visszajönni.

NB I/B, Piros-csoport, 8. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Phoenix-MT Fót 79–96 (27–20, 18–21, 17–27, 17–28)
Continental Aréna, v.: Balogh, Domán, Marton.
Nyíregyháza: Bus 22/3, Végső 8/6, Szobi 4, Vaiangina 11/3, Völgyi 15/3. Csere: Tarján 2, Nagy 14/12, Bonifert 3. Szakmai igazgató: Merim Mehmedovic.
Fót: Kinney 20, Tichov 5/3, Richter 6/6, Markovics 18/6, Juhos 20/9. Csere: Tóth 14/12, Kékesi 5, Varga 4, Szabó 4, Békési. Vezetőedző: Surmann Gábor.