Nehéz időszak áll mögöttünk és a ránk váró feladatok sem könnyebbek, hiszen a bajnokság következő két fordulójában a MAFC-cal és a Vasassal találkozunk.

Szombat délután az újbudaiak otthonában lépünk pályára. A két csapat sok nagy csatát megvívott egymással az elmúlt években, valamikor a feljutás, máskor az első osztályú tagság megőrzése volt a cél. Az elmúlt tíz évben többnyire a fővárosiak jöttek ki jobban az ütközetekből és mi tagadás, szombaton is ők az esélyesebbek.

A MAFC 6–2-vel indította az idényt, a BGK-tól és a Vasastól kapott ki, öt magabiztos győzelmet könyvelhetett el, az előző fordulóban aztán majdnem meglepetés eredmény született, ám Polgárdy Ádám utolsó másodperces kosarával legyőzték a TF-Budapestet 101–100-ra.

Az előbb említett játékos 19,3-as pontátlaggal vezeti csapatát és az egész bajnokságban is a harmadik legeredményesebbnek számít, mellette a center Bordács Somát kell mindenképp megemlíteni, hiszen 12,8 pontja mellett meccsenként 15 lepattanót szed, amivel toronymagasan vezeti a ligát az adott statisztikai kategóriában. Sokakat lehetne még kiemelni, de ezúttal is inkább az a fontos, hogy a mi játékunk mennyire működik.

A csapatot felkészítő Merim Mehmedovic szakmai igazgató elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számít, elsősorban a palánkok alatt várható nagy csata. Az elmúlt napokban igyekeztünk tovább javítani a játékunkon, új elemeket is beletettünk a taktikába. Kiemelte, hogy a csapat összetartó és motiváltan várja a folytatást.

Ami tehát biztos, hogy szombaton nagyon nehéz meccs vár ránk, de éppen egy ilyen erős ellenfél legyőzése lendíthetné meg a szekerünket.

NB I/B, Piros-csoport, 9. forduló
Újbuda MAFC–Hübner Nyíregyháza BS
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, szombat, 17.30