Az eddigi eredmények alapján nem mi számítottunk esélyesnek szombaton a Gabányi László Sportcsarnokban, de abban bízhattunk, hogy éppen a MAFC elleni bravúrgyőzelem adhatna nagy lendületet a folytatásra.

Jó védekezésekkel kezdtünk, de sajnos gyorsan gyűltek a személyi hibáink, ami megnehezítette a dolgunkat. Kezdetben Völgyi Marcell volt felelős a pontjainkért, sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok. Már az első negyedben bemutatkozott nálunk egy új játékos, a fiatal szabálynak is megfelelő Glatz Soma, aki nem sokkal beállása után egy hármassal köszönt be. Jól szállt be Tarján Izsák is, és rövidesen Sioeli „Joel” Vaiangina is elkapta a fonalat, a légiós tökéletes dobómutatóval tíz pontig jutott tíz perc alatt, vezetésével előnnyel zártuk az első negyedet.

A második játékrészt lassan indítottuk, a MAFC 10-3-mas futással ellépett öt ponttal, erre reagálva időt kértünk, de a hazaiak később tovább növelték előnyüket egészen tizenhat pontig. Ekkor is Joel kosaraival tartottuk magunkat meccsben, így is 12 volt a hátrányunk a nagyszünetben. 48–36

A második félidő elején Végső Bálint négy ponttal közelebb hozta csapatunkat, de azonnal kaptunk két triplát. A továbbiakban is jellemző volt az, hogy a MAFC gyorsan véget vetett a zárkózási kísérleteinknek. Joelnek a második félidőben is jól ment a játék, mástól is jött egy-egy villanás és egy ideig tartottuk magunkat 12-14 pontos távolságban, ám a harmadik negyed végére már tizenkilenc pontra hízott a különbség. A záró etapban sem adtuk fel, folyamatosan hajtottunk azért, hogy közelebb jöjjünk, de nem volt már erre reális esélyünk.

NB I/B, Piros-csoport, 9. forduló
Újbuda MAFC–Hübner Nyíregyháza BS 92–73 (19–21, 29–15, 23–16, 21–21)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, v.: Varga, Borgula, Polonkai.
MAFC: Polgárdy 19/6, Misek 12/3, Pintér 11/6, Pápai 4, Bordács 13. Csere: Biber, Katona 20/6, Komma 6, Kovács 7. Vezetőedző: Lakits András.
Nyíregyháza: Bus 6, Végső 6/3, Szobi, Vaiangina 35/12, Völgyi 6. Csere: Geiger, Glatz 5/3, Tarján 6, Bonifert 5, Nagy 1, Füzi 3/3. Szakmai igazgató: Merim Mehmedovic.

Archív fotó: Gazdag Mihály/Kelet-Magyarország