Veretlen csapat ellen sosem jó játszani, pláne annak a csapatnak nem szerencsés a helyzete, amelyik rossz formában van. Ezzel a szituációval kell megküzdenünk vasárnap.

A rossz bajnoki kezdés után már mutattunk biztató jeleket, ám a Hepp-kupában aratott siker sem adta meg a kellő lendületet, a bajnokságban továbbra sem kaptuk el a fonalat. Legutóbb a MAFC vendégeként szenvedtünk vereséget.

– A MAFC ellen csak egy bizonyos ideig tartottuk azt, amit gyakoroltunk – emlékezett vissza Merim Mehmedovic, a Blue Sharks szakmai igazgatója. – Az első tizenöt percben megvalósítottuk a szisztémát, még ha hibáztunk is, vezettünk és meccsben voltunk. Utána előjöttek a régi betegségek, olyan dobást vállaltunk, amit nem kellett volna. Elfelejtettük a feladatunkat, ami valamelyest normális, mert ezeket nemrég kezdtük gyakorolni. A játékosok akaratereje pozitívum.

A következő ellenfelünk a Vasas, amely még nem kapott ki az idényben, csupán amiatt második, mert rosszabb a pontkülönbsége, mint az éllovas PVSK-nak. Pedig a pontarány miatt sem kell szégyenkezniük a pasarétieknek, hiszen átlagban a harmadik legtöbb pontot szerzik és a második legkevesebbet kapják.

A piros-kékeknél Cseh Botond teljesít a legjobban idáig, az U19-es válogatott kosaras 18.7 pontot, 5.9 lepattanót, 3 gólpasszt és 27 VAL-t átlagol. Andrássy Géza már rutinos embere a vendégeknek, meccsenként szerzett 16.2 ponttal és 7.1 pattanóval segíti csapatát. Farkas Attila és Takács Dániel is tíz pont felett átlagol, de Fekete Viktor sincs ettől messze, valamint a Ceglédtől érkezett Olasz Ádám is húzóembere lehet a fővárosiaknak.

Mindezek mellett továbbra is az a legfontosabb, hogy a mi játékunk rendben legyen az első perctől az utolsóig.

– Szerencsére hosszú hetünk van, ami azt jelenti, hogy sokat dolgozhatunk – szögezte le a szakember. – Vasárnapig összesen nyolc-kilenc edzést teljesítünk, még jobban összeforrunk és elsajátítjuk a rendszert. Nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre. A mi helyzetünkben mindegy, hogy az első vagy a tizedik ellen játszunk, számunkra élet-halál minden meccs. A tűzben születnek a jó eredmények és ott fejlődnek a játékosok. A Vasas ellen meg kell mutatnunk a jellemünket! Ellenfelünk már utánpótlásban ugyanazt a szisztémát neveli a játékosokba, letámad, csapdázik, amire felkészültünk. Hangsúlyozom, az a fontos, hogy az utolsó másodpercig elvégezzük a feladatunkat!

NB I/B, Piros-csoport, 10. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Vasas Akadémia
Vasárnap, 17 óra, Continental Aréna