A sereghajtó és a veretlen együttes párharcából papírforma szerint egyértelműen az utóbbinak kellene kijönnie győztesen, de a Piros-csoportra az a jellemző, hogy nincs előre lefutott meccs, így mi is arra törekedtünk, hogy bravúrt érjünk el.

A megszokott kezdő ötösünk helyett alacsony szerkezetben kezdtünk, ami jó húzásnak bizonyult, a csapat ugyanis az első pillanattól kezdve harapósan védekezett a Vasas ellen. Rendkívül fizikális volt a meccs, de mi diktáltuk a tempót. Sajnos támadásban nem voltunk elég pontosak, ezért nem tudtunk korán ellépni, de idővel a nagyon aktív Geiger Bálint vezetésével sikerült egy kisebb előnyt kialakítani. Sioeli Vaiangina blokkjai és zsákolása talpra ugrasztották a hazai kispadot, a folyamatos jó védőmunka pedig lassan megadta a lendületet elöl is.

Bus Iván előbb szép ziccert dobott, majd tökéletes passzt osztott ki a Cápák színeiben első hazai meccsét játszó Glatz Somának, aki egy triplával tíz pontossá növelte a különbséget. Csapatkapitányunk jól szervezte a játékot, miközben Tarján Izsák megszokott módon minden szabad labdát összekapart. A második negyed második felében Nagy Simon is beköszönt távolról, így már 32–18-ra mentünk, ám az előnyünk nem tartott ki a nagyszünetig, mert a rontott támadásaink mellett egy-két könnyű kosarat engedtünk a Vasasnak, amivel ellenfelünk visszajött a meccsbe (32–26).

A fordulást követően nagyon beragadtunk támadásban. A védekezésre továbbra sem lehetett panasz, de egyértelmű volt, hogy ha nem dobunk kosarat, előbb-utóbb utolérnek bennünket a fővárosiak. Ez a harmadik negyed derekán meg is történt, de ellépni nem tudtak a budapestiek, mert az ő támadójátékuk sem volt gördülékeny.

Egálról kezdődött a negyedik játékrész, amin Joel hármasa változtatott. A légiós rövid időn belül bedobott még egyet és Bus is értékesített két távolit, utóbbi kosárral nyolc pont volt az előnyünk öt perccel a negyed vége előtt. Küzdöttünk, hajtottunk az utolsó leheletünkig, ami egy ideig ellensúlyozta, hogy támadásban megint megálltunk. A Vasas aztán Cseh Botond vezetésével az utolsó percben egyenlített, mi pedig nem tudtuk befejezni az utolsó támadásunkat, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás is végig kiélezett csatát hozott, sajnos több kísérletünket is elszúrtuk arra, hogy lezárjuk a meccset. A vendégek egy perccel a vége előtt először vezettek a találkozón, ami elég is volt nekik, mert az utolsó támadásunkból nem született kosár. Ismét a győzelem kapujába kerültünk, de nem tudtunk átlépni azon.

NB I./B, Piros-csoport, 10. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Vasas Akadémia 59–60 (16–12, 16–14, 8–14, 14–14, 5–6) – hosszabbítás után
Continental Aréna, v.: Pozsonyi, Drenyovszki, Utasi.
Nyíregyháza: Geiger 7/3, Végső 3, Bus 17/6, Vaiangina 12/6, Tarján 9. Csere: Szobi 2, Völgyi 3, Glatz 3/3, Bonifert, Nagy 3/3. Szakmai igazgató: Merim Mehmedovic.
Vasas: Cseh 23/6, Takács 7/3, Fekete 1, Pleesz, Andrássy 8. Csere: Farkas 5/3, Olasz 8, Kelemen 4, Medve 2, Rosta 2. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.
Kipontozódott: Völgyi (34.), Szobi (36.).