Lendületet ad-e a Hepp-kupában aratott győzelem?

Ha nehezen is, de csütörtökön megszakadt a hosszú nyeretlen szériánk. A Tiszaújváros elleni győzelemmel bejutottunk a kupasorozat legjobb nyolc csapata közé és a siker akár egy olyan mentális löketet is adhat, amire a bajnokságban is építhetünk.

Hétfőn választ kapunk rá, hogy a győzelem valóban átszakította-e a gátakat.

Az NB I/B-ben a DEAC U23-as csapata a következő ellenfelünk. A debreceniek 3-8-as mérleggel a 11. helyről várják a folytatást.

Ellenfelünk keretének nagyja az A csoportos csapatban is játszik, közülük Ságodi Róbert, Hőgye Patrik és Neuwirth Bence ott is alapember. Ságodi kiemelkedik a csapatból, 17.2 pontot, 6.4 lepattanót, 1.9 szerzett labdát és 5.8 gólpasszt átlagol, ebben a szezonban volt már 33 és 35 pontos mérkőzése is a Piros-csoportban. Várszegi Ádám a második legjobb dobójuk (13.6 pont), őt Kenéz Csaba követi – sérülés miatt október óta nem lépett pályára –, majd Hőgye Patrik (10) és Neuwirth Bence (9.7) következik a sorban.

Tehetséges fiatalok tehát bőven vannak a debrecenieknél, ám ezúttal is igaz, hogy a mi játékunk a legfontosabb, és az dönthet, hogy mennyi ideig tudunk kiegyensúlyozottan teljesíteni.

NB I/B, Piros-csoport
Hübner Nyíregyháza BS–DEAC U23
Hétfő, 17 óra, Continental Aréna

Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország