Nincs mit rajta szépíteni, a bajnokság első fele közel sem úgy alakult, ahogy terveztük – viszont pénteken új fejezetet nyithatunk! A Budafok ellen megkezdjük az alapszakasz „visszavágó” körét. Van is miért törlesztenünk, hiszen az első fordulóban 75–65-re kikaptunk idegenben. A hazaiaknál azon a meccsen Kevin Swanson volt ellenállhatatlan, 24 ponttal és 10 lepattanóval vezette győzelemre a csapatát. Az ő semlegesítése kulcskérdés lesz, de rajta kívül is vannak olyan rutinos játékosai az újonc együttesnek, akik a különbséget jelenthetik egy-egy meccsen.

A téli szünetben a mi csapatunk tapasztalt kosarassal bővült Carlbe Lee Ervin személyében. Mint arról korábban beszámoltunk, Sioeli Vaiangina a szerződése felbontását kérte, miután klubunk ebbe belegyezett, megtalálta a légiós utódját. Az amerikai hátvéd most már hetek óta a társakkal készül és pénteken 17 órától bemutatkozhat új csapata színeiben.

– A mi helyzetünkben nem pihenhettünk sokat, dolgoztunk rendesen, december huszonhetedikétől napi kétszer edzettünk – mondta el szakmai igazgatónk, Merim Mehmedovic. – Be kellett építenünk az új játékost, aki különbözik Joeltől. Az előző légiósunk bizonytalan volt, Carble viszont nem izgul, bízom benne, hogy fog vállalni. Régen játszott, ezért kicsit rozsdás, de hajlandó dolgozni, jól beilleszkedett a csapatba, nem rideg ember, hamar összhangba került a csapattársakkal. Napról-napra javul a formája. Januárban fontos meccseket játszunk, azonnal megmutathatja, hogy vezér. Szerintem mindenkinek könnyebb lesz vele a játék, igaz, így kicsit alacsonyak vagyunk, ezt orvosolnunk kell másfajta játékkal.

A pénteki összecsapás azért is különösen fontos, mert a Budafok az utolsó előtti helyen áll (3-10), adott esetben tehát már holnap elmozdulhatnánk az utolsó helyről.

– Optimistán várjuk a Budafok elleni mérkőzést. Január nagyjából meghatározza, hogyan végzünk a bajnokságban. Az idény elején sok hibánk volt, ebből kezdünk kiegyenesedni, de szükségünk van egy-két győzelemre, hogy ténylegesen meginduljunk fölfelé. Megvan erre a lehetőségünk egymást követő két hazai bajnoki meccsel – tette hozzá Mehmedovic.

NB I/B Piros-csoport, 14. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Budafok
Péntek, 17 óra, Continental Aréna