Pénteken abban a reményben kezdtük meg az alapszakasz második felét, hogy sikeresebbek leszünk, mint az első félévben. A zárkózáshoz az első lépést a Budafok ellen tehettük meg, amiben már segítségünkre volt új igazolásunk, Carlbe Lee Ervin.

Nem is kezdhettük volna jobban a mérkőzést. Első támadásunkból Bonifert Bendegúz bedobott egy hármast, Végső Bálint és Tarján Izsák is gyorsan feliratkozott a pontdobók közé, majd vendég időkérés után Ervin faulttal együtt ziccerezett, a büntetővel már 10–0-ra vezettünk. Amerikai játékosunk egyébként az irányításban jeleskedett, a meccs végére 7 gólpasszt osztott ki.

A védekezésünkre sem lehetett panasz, ám idővel akadoztak a támadásaink, hiába játszottuk ki a helyzeteket, közeli dobásokat hibáztunk, ezt kihasználva zárkózott a Budafok.

Ellenfelünknél az első meccshez hasonlóan Kevin Swanson volt nagyon ponterős, a második negyedben csatlakozott hozzá Tursics Krisztián, aki jóformán mindenhonnan betalált, az ő vezetésével fordult a meccs. Szerencsére még időben összeszedtük magunkat. A második negyed utolsó perceiben Völgyi Marcell vette hátára a csapatát és előnnyel vonultunk a nagyszünetre.

A második félidő is jól indult, hiszen Tarján a sokadik támadólepattanóját besegítette a gyűrűbe, szép akcióból pedig Végső dobott triplát, ami után azonnal időt kért a Budafok. Ez, és az egy másodpercen belül kiosztott három technikai (2-1 arányban) sem törte meg a lendületünket, Tarján (21 pont, 15 lepattanó, 4 blokk) és Bus (14 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) kosarával már tizenkettővel vezettünk. Továbbra is jól védekeztünk, Nagynak hátul is elöl is voltak remek momentumai.

A negyedik játékrész elején újra rákapcsoltunk, az egyre jobb formába lendőlő Bus hármasával elléptünk tizenöttel, a komolyabb zárkózási kísérletet pedig Tarján szakította meg egy távoli kosárral. Az utolsó percekhez tíz pontos előnnyel közeledtünk, amit hellyel-közzel megtartottunk, a hajrában már nem kellett izgulnunk, így fontos győzelemmel kezdtük meg a 2024-es évet!

NB I/B Piros-csoport, 14. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Budafok 78–69 (23–22, 19–17, 21–13, 15–17)

Continental Aréna, v.: Sörlei, Bács, Nagy.
Nyíregyháza: Bus 14/3, Végső 7/3, Ervin 5, Bonifert 6/3, Tarján 21/9. Csere: Völgyi 13/3, Nagy 10/6, Szobi 2, Glatz. Vezetőedző: Merim Mehmedovic
Budafok: Tursics 17/6, Horváth 3/3, Siklós 2, Swanson 16/3, Varga 10. Csere: Moravcsik 1, Piukovics 5/3, Szántó 6, Lucey 9/3. Vezetőedző: Károly Máté.
Kipontozódott: Völgyi (38.), Bonifert (40.).