A Budafok elleni győztes évnyitó után a további zárkózás reményében vártuk a Jászberény elleni bajnokit. Bizakodásra adott okot, hogy a szezonbeli talán legjobb játékunkat a jászságiak otthonában nyújtottuk még szeptemberben.

Döcögősen indítottak a csapatok. Noha Bus Iván gyors öt pontja után Végső Bálint is bevágott egy hármast, nem tudtunk ellépni az első negyedben, mert közelről könnyű kosarakat engedtünk ellenfelünknek. Tíz perc után megállapíthattuk, hogy ha a védekezésünkön keményítünk és elöl egy picivel jobban koncentrálunk, a második játékrészben lehet esélyünk a nagyobb előny kialakítására.

Mindkét feltétel megvalósult! Egymás után állítottuk meg a jászberényi akciókat, belelendült a játékba Nagy Simon, majd Völgyi Marcell és a Tarján Izsák egy-egy kosara után időt kértek a vendégek. Ez sem törte meg a lendületünket, Szobi Dániel betörés után látványos ziccert szerzett, Nagy egy triplát követően faulttal együtt dobott kettest. A félidő utolsó perce meghozta az áttörést Carlbe Ervinnek is, aki előbb nagy ütközés ellenére a gyűrűbe talált közelről, másodpercekkel később pedig futtából, távolról is betalált. 49–25

A JKSE a második félidő elején megszerezte az első hárompontosát. Itt egy-két percig puhák voltunk védekezésben, de időben kapcsoltunk, Bus és az ismételten nagyon aktív Tarján is kiosztott egy-egy blokkot. Ervin formába jött, az újabb jászberényi zárkózási kísérletet pedig Bonifert Bendegúz távoli kettese, valamint Szobi Dániel labdaszerzése és zsákolása akasztotta meg.

A záró etapban már csak a különbség volt a kérdés. Füzi Róbert, Végső Bálint és Vaskó György is jól tüzelt, utóbbi a harmadik triplájával beállította a végeredményt (89–49)!

NB I/B, Piros-csoport, 15. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Jászberényi KSE 89–49 (18–17, 31–8, 16–15, 24–9)
Continental Aréna, v.: Hervay, Gruber, Sentényi.
Nyíregyháza: Bus 9/3, Végső 15/12, Ervin 12/6, Bonifert 2, Tarján 12. Csere: Völgyi 6, Nagy 13/6, Szobi 7/3, Glatz, Füzi 4/3, Vaskó 9/9, Geiger. Vezetőedző: Merim Mehmedovic
JKSE: Dunai 4, Boka-Magó 4, Oroszi 4, Meleg 2, Rátvay 7. Csere: Mester 16/9, Horváth, Santiago 4, Dékány 8, Pilinszki, Német. Vezetőedző: Puskás Artúr.