Általában újságírói túlzás, vagy hangzatos marketingfogás egy nyolcadik helyezett csapat meccsét rangadónak nevezni, de együttesünk esetében helytálló ezzel a megfogalmazással élni. Mint ismert, csapatunk 2024-ben csupán egy bajnoki meccset veszített el, amit még két gárda mondhat el magáról: a PVSK és aktuális ellenfelünk, az Újbuda MAFC.

Egyébként is nagyon nehéz lenne ez a mérkőzés, úgy meg pláne az, hogy egészségileg továbbra sem rózsás a helyzetünk, ám Merim Mehmedovic szakmai vezető nem akar foglalkozni a sérülésekkel.

– Nem mondanám, hogy a sérülések mindent meghatároznak, mert az mindig benne van a pakliban – szögezte le a mester. – Tény, hogy mindenki érzi magán az elmúlt kemény időszakot, hiszen mentálisan és fizikailag is nagy terhelést kaptak a srácok. Ez még mindig jobb annál, mintha a rájátszásban jönnének elő a problémák.

Az újbudaiak egész idényben az élmezőnyben állnak, néhány hétig vezették is a bajnokságot, ám a legutóbbi mérkőzésükön kikaptak Debrecenben, így jelenleg másodikak. A hajrára alaposan beerősítettek az amerikai Amorie Archibald szerződtetésével. Az irányító Sopronban kezdte a szezont, január elején fegyelmi okok miatt váltak meg tőle. A szombati lehet az első meccse új csapata színeiben.

Nélküle is bombaerős volt a fővárosi együttes. Legjobb pontdobójuk, Polgárdy Ádám (átlagban 20 pont) az egész bajnokság egyik legeredményesebb játékosa, mellette 4.7 lepattanót és 4.5 gólpasszt hoz meccsenként, de ponterős Katona Bence (13.3), Buzás Bence (10.5) és Komma László (9.1) is, Bordács Somát pedig külön ki kell emelni, hiszen 12.9 pontot és elképesztő, 13 lepattanót átlagol.

– Taktikailag jól felkészültünk, bár az dilemma, hogy mire számíthatunk az amerikai játékosuktól – tette hozzá Mehmedovic. – Láttuk már játszani Sopronban, de az teljesen más, arról még nincs tapasztalat, hogy a MAFC-ba hogyan illeszkedik be. Az biztos, hogy ellenfelünknek nagyon fontos ez a mérkőzés, mert a debreceni után nem hibázhat még egyszer, ha meg akarja nyerni az alapszakaszt. Palánk alatt előnye van a MAFC-nak, mert két centerrel játszik, amire külön készülnünk kell. Nagy taktikai csatára számítok. A múlt heti győzelmünk miatt nincs rajtunk nyomás, viszont adott esetben nagyot nyerhetünk ezen a meccsen.

NB I/B, Piros-csoport, 22. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Újbuda MAFC
Szombat, 17.00, Continental Aréna