Megkezdődik az alapszakasz utolsó hónapja, ami arról dönt, hogy bejutunk-e a rájátszásba, és ha igen, akkor hányadik helyen tesszük azt. Jelenleg hetedikek vagyunk, a hatodik Cegléd egy győzelemmel áll jobban, a MEAFC-cal azonos a mérlegünk, mögöttünk a TF, a DEAC U23 és a Jászberény is csupán egy-egy sikerrel van lemaradva.

Izgalmas lesz tehát a hajrá, a hátralévő négy meccsünkből minél többet meg kellene nyernünk, köztük akár az elsőt is, szombat este a Vasas vendégeként.

A fővárosiak a tabella harmadik helyén állnak és idáig csupán négy vereséget szenvedtek el. Felemásan alakult az előző hónapjuk, hiszen kétszer is kikaptak (Cegléden és a MAFC ellen), Budafokon szoros meccsen győztek hét ponttal, míg a legutóbbi, TF-Budapest vendégeként játszott mérkőzésén a 35. percben kerültek előnybe, igaz, az utolsó negyedet 25–5-re behúzva végül 79–62-re diadalmaskodtak.

Novemberben fájó vereséget szenvedtünk el a pasarétiektől. Majdnem egész meccsen vezettünk, ám hosszabbításba torkollt a meccs, majd egy ponttal alulmaradtunk. Tegyük hozzá, akkoriban még közel sem úgy szerepeltünk, mint az elmúlt hetekben.

Legeredményesebb játékosuk az U19-es világbajnokságot is megjárt Cseh Botond (16.5 pont, 5 lepattanó, 2.3 gólpassz), mögötte eloszlanak a pontok többnyire Andrássy Géza (11.7 pont, 6.2 lepattanó), Olasz Ádám (11 pont), Fekete Viktor (10 pont), Takács Dániel (9.7 pont) és Farkas Attila (9.1 pont) között. A Vasas esetében ugyanakkor nem is feltétlenül a támadójátékot kell kiemelni, sokkal inkább a védekezést, elvégre arányaiban a második legkevesebb pontot kapja a bajnokságban.

– Ősszel jó meccset játszottunk a Vasassal, amelynek nagyon jó, fiatal játékosai vannak – fogalmazott Merim Mehmedovic. – Szoros a mezőny, a hátralévő négy meccsből durva számítás szerint legalább kettőt kell nyernünk, hogy bejussunk a rájátszásba. Legutóbb ugyan kikaptunk a MAFC-tól, de az akkor mutatott tempót kell tartanunk, valamint mentálisan egyben kell maradnunk az előttünk álló időszakban. Készültünk becsülettel, mint ahogy valószínűleg ellenfelünk is, mert számára is fontos ez a meccs. Tarján Izsák még nincs tökéletes formában, de már számíthatunk rá, viszont további sérülésekkel küzdöttünk a héten, Carlbe Ervinnek is fáj a térde, meglátjuk, hogy tudja-e vállalni a játékot. Biztosan nagy ütközet lesz szombaton. Összességében optimisták vagyunk, mert jól dolgoztunk, így szerintem van esélyünk a győzelemre.

NB I/B, Piros-csoport, 23. forduló
Vasas Akadémia–Hübner Nyíregyháza BS
Budapest, Sport 11, szombat, 18.30

Fotó: Dodó Ferenc/Kelet-Magyarország