Igen nehéz, de nem megoldhatatlan feladat előtt álltunk szombat este, hiszen a harmadik helyen álló, ám az utóbbi időben botladozó Vasas otthonába látogattunk.
A találkozó eleje nem a várakozásaink szerint alakult, könnyű kosarakat engedtünk ellenfelünknek, amely jól védekezett, így pillanatokon belül ellépett tíz ponttal. Elsősorban a palánk alatt volt lyukas a védekezésünk, amint ez helyreállt, a támadásainknak is jobb ritmusa lett és zárkózásba kezdtünk. Végső Bálint hármasával már csak hat volt a különbség, amin agresszív letámadásra építve tovább szűkítettünk az első negyed végéig.

A második játékrészben inkább a támadásainkkal küszködtünk, egészen addig, amíg egy percen belül Carlbe Ervin, Bus Iván és Végső is bevágott egy-egy triplát. Egymás után többször is labdát szereztünk, amerikai légiósunk betörésével átvettük a vezetést, aztán Szobi Dániel is beköszönt távolról (34–39).

A második félidőt kétpontos előnyben kezdtük meg. A védekezésünk továbbra is a helyén volt, elöl pedig Völgyi Marcell kosaraira építve elléptünk héttel. Felszívta magát a hazai gárda, hiába, mert Ervin hármasával tíz volt közte. A fővárosiak a negyed vége felé lendültek át az igen hosszú rossz időszakukon, akkor viszont Medve Máté két triplát is értékesített, három pontra csökkentve a különbséget.

A záróetap ijesztően kezdődött, mert támadólepattanókat engedtünk, de ezt összességében nem használta ki a Vasas. Jöttek a nagy momentumok, úgy mint Végső dudaszós hármasa, vagy Völgyi faulttal együtt szerzett kosara. Nagyon hajtottunk hátul, Ervin egész meccsen nagy mezőnymunkát végzett, a hajrában pedig egy fontos blokkal is előállt. Támadásban viszont megálltunk és a hazaiak az utolsó percbe lépve Cseh Botond hármasával két pontra zárkóztak. Felsejlett, hogy újra hosszabbításba torkollik a meccsünk. Innen Bonifert Bendegúz bedobott egy büntetőt, az utolsó támadást pedig kivédekeztük, így nagyon fontos győzelmet arattunk!

NB I/B, Piros-csoport, 23. forduló
Vasas Akadémia–Hübner Nyíregyháza BS 71–74 (21–18, 16–21, 20–21, 14–14)

Budapest, Sport 11, v.: Cziffra, Borgula, Drenyovszki.
Vasas: Takács 9, Cseh 18/3, Fekete 10/3, Farkas 2, Olasz 14. Csere: Andrássy 2, Pleesz Á. 10, Medve 6/6, Rosta, Pleesz G. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.
Nyíregyháza: Bus 7/3, Végső 11/9, Ervin 16/6, Bonifert 14, Völgyi 13. Csere: Tarján 8, Nagy 1, Szobi 4/3, Glatz. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
Kipontozódott: Völgyi (37.).