A január óta tartó kiváló formánknak köszönhetően jó helyzetből várhatjuk az alapszakasz utolsó három fordulóját, ugyanis saját kezünkben van a sorsunk, hogy kiharcoljuk a részvételt a rájátszásban és az is rajtunk múlik, hogy megkaparintjuk-e a lehetőségekhez mérten legjobb pozíciót, vagyis a hatodik helyet.

Ennek „legegyszerűbb” módja, ha a hátralévő mindhárom meccsünket megnyerjük, ebben az esetben biztosan hatodik helyen zárjuk az alapszakaszt. Akár két győzelem is elég lehet, de akkor más eredményeknek is nekünk kedvezően kell alakulniuk.

Vasárnapi riválisunk ugyanolyan mérleggel áll, mint mi és ugyanaz a helyzete is, vagyis hatodik lesz, ha a maradék három meccsét megnyeri.

Ebben az idényben kétszer találkoztunk már a CKE-vel, mindkétszer Pest vármegyében és mindkét alakalommal a hazaiak győztek: a Hepp-kupában 98–78-as, a bajnokságban 97–85-ös végeredmény született. Utóbbit azért érdemes megjegyezni, mert az alapszakasz végén holtverseny esetén az egymás elleni eredmények döntenek. Egyelőre persze ne kívánjuk túl nagyot, a legfontosabb, hogy a győzelem meglegyen!

– A bajnokságban akkor utaztunk Ceglédre, amikor edzőt váltott az ellenfelünk, a kupában pedig még friss volt nálunk a sok változtatás. Nem sokkal a meccs előtt Joel távozott, Ervin érkezett, nem tudtuk még megoldani, hogy az egyik posztról kiesett egy ember és egy másikra jött új játékos, de mások szerepe sem volt még tiszta – emlékezett vissza a csapatunkat irányító Merim Mehmedovic. – Nem igazán fekszik nekünk a Cegléd szerkezete, a palánk alatt Csorvási Milán rutinos, jó játékos, de a többi poszton is rendben vannak és remekül dobnak, amit mindkétszer megmutattak ellenünk. Ugyanakkor most már jobb állapotban vagyunk, mint azokon a meccseken. Lendületben vagyunk, az elmúlt hetekben mutatott formánk alapján jó mérkőzésre van kilátás.

– Lépésről lépésre haladunk. Előbb az volt a cél, hogy elkerüljünk az utolsó négy helyről, most már rájátszásért küzdünk és szeretnénk megszerezni a hatodik helyet az alapszakaszban. Végre úgy dolgozhatunk, hogy élvezzük is a munkát, nincs az a görcs, ami bennünk volt három hónappal ezelőtt. Ugyanakkor továbbra sem engedhetünk ki, a hátralévő három mérkőzésünk mindegyikét meg kell nyernünk, a vasárnapi is élet-halál harc lesz – szögezte le a szakember.

NB I/B, Piros-csoport, 24. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–CKE
Vasárnap, 17.00, Continental Aréna