Január óta tartó szárnyalásunk ellenére (vagy éppen emiatt) az alapszakasz utolsó három fordulójában sem engedhetünk ki, ugyanis még a rájátszásrészvétel sem biztosított, de fél szemmel már a hatodik hellyel kacérkodhatunk, amihez minden meccsünket meg kell nyernünk, vagyis vasárnap a közvetlen riválisunk, a Cegléd ellen is győzelemre kellett játszanunk.

Ebben az idényben már kétszer kaptunk ki a CKE-től, a két meccsben közös volt, hogy ellenfelünk hihetetlenül jó százalékkal dobott távolról. A vasárnapi meccs is vendéghármassal, majd két távoli kettessel kezdődött… Ezt követően szerencsére romlott a csapatuk dobóhatékonysága, amiről javuló védekezéssel tettünk, labdákat szereztünk és saját palánkunk alatt összeszedtük a lepattanókat. A másik oldalon Bonifert Bendegúz kezdett nagyon jól, Tarján Izsák pedig a szokásos lelkes játékát kosarakkal töltötte meg, amiből az egyik egy hatalmas zsákolás volt. Szükség is volt a center jó teljesítményére, hiszen Völgyi Marcell nem tudta vállalni a játékot, így magas poszton csökkent Merim Mehmedovic variációs lehetősége.

Noha a CKE nem dobott annyira jól, mint hazai pályán, így is kintről volt veszélyesebb, míg mi agresszívan támadtuk a gyűrűt közelről. Bonifert és Tarján után Carlbe Ervin is elkezdte a pontgyártást, ellenfelünknél Csaba György dobott remekül, de Csorvási Milán és Dragasevic Veljko is jól játszott. A játék képe alapján vezethettünk volna a nagyszünetben, ám sajnos sok könnyű dobást puskáztunk el (35–38).

Nem kezdtük rosszul a második félidőt sem, Végső első kosara után Ervin többször is eredményes volt, de egyre feszültebbé vált a meccs, ugyanis egyik fél sem tudott három-négy pontnál többel ellépni a másiktól. Gyengébb percek után a harmadik negyed végére mindkét oldalon beindult a támadógépezet, nálunk Ervin és Bus Iván, a vendégeknél Velkey János vezetésével. Harminc perc után mi vezettünk, de aggodalomra adott okot, hogy amerikai játékosunk addigra összeszedte a negyedik faultját.

Bus gyönyörű betörésből szerzett kosarával kezdtük a záró etapot, aztán Bonifert újra elkapta a fonalat, de Dragasevicék tartották magukat – szinte garantált volt az izgalmas végjáték. Az utolsó három perchez érve Bus két büntetőjével és Ervin középtávolijával elmentünk hattal, ám időkérés után rögtön kaptunk egy hármast, majd egy kettest is. Csorvásit nem tudtuk megtartani ekkor, így támadásban kellett az extra. Ervin be is vágott fontos öt pontot, ezt követően eladta a labdát a Cegléd, hogy aztán Végső egy hármassal lezárja a meccset fél perccel a vége előtt.

Ezzel a győzelemmel megelőztük a Ceglédet és felléptünk a hatodik helyre, amit a következő két fordulóban meg kell tartanunk!

NB I/B, Piros-csoport, 24. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–CKE 92–85 (21–21, 14–17, 31–26, 26–21)

Continental Aréna, v.: Sörlei, Balogh, Nagy.
Nyíregyháza: Bus 15/6, Végső 8/6, Ervin 29/9, Bonifert 14/3, Tarján 14. Csere: Szobi 3/3, Magyari, Nagy 7/3, Glatz 2. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
Cegléd: Herendic 7/3, Dragasevic 27/9, Kertész 3/3, Csaba 20/12, Csorvási 13. Csere: Velkey 11/3, Berkics 2, Horváth M., Fodor, Zsók, Horváth Á. 2, Várbíró. Vezetőedző: Sértő Ádám.